Van itt olyan aki nem szereti a pénzt?
Figyelt kérdés
Ha van, a második kérdésem hogy odaadná-e nekem?2013. szept. 24. 19:59
11/15 anonim válasza:
Nem szeretem, mert nincs, de ha lenne, akkor adnék, de csak kenyérre, hogy ne halj éhen.
12/15 anonim válasza:
Van. Közvetetten a pénz az az eszköz, ami rabszolgaságban tartja az embereket. Aki gazdag annak nem pénze van, az általában valamit vesz rajta.. Nekem kell pénz mert szegény vagyok, NEKED kell pénz mert szegény vagy, és könnyen abba fásulhatunk bele, hogy azon szenvedjünk hogy megszerezzük. Azért utálom a pénzt, mert már jobban függünk tőle mint a levegőtől, és amíg azon kell dolgozni hogy megszerezd, egy élet telik el nélkülözéssel, monoton módon.. így a rendszert nem szeretem, ami a pénzt teszi Istenné.. közvetetten magát a pénzt. És adnék, ha lenne..
13/15 anonim válasza:
Ha nem lenne pénz, azzal nem szűnne meg a kapzsiság, mert attól még lennének javak, amire vágynánk. A pénz csak egy eszköz arra, hogy hatékonyabb legyen az áruforgalom. Amúgy én szeretem a pénzt, szeretek foglalkozni vele, befektetni, beosztani, kalkulálni. Az egyetlen amit jobban szeretek a pénznél, az a szabadidőm, annak van igazán értéke.
14/15 A kérdező kommentje:
13. válaszoló, teneked tehát van pénzed, nem nélkülözöl. :)
Amúgy 11. válaszoló, bárki is, nagyon tetszett a válasza. :)
2013. szept. 25. 14:41
15/15 A kérdező kommentje:
Sajnos vannak hajléktalanok akik el sem fogadják az ételt, csak a piát vagy a pénzt.
Erdélyben nyaraltunk idén, és ott egy kisfiú kért ételt vagy pénzt, egy kicsi, homokos utcás, szegény faluban. Adtunk neki ételt, egy zacskónyi összejött: barackok, kenyér, vaj, sajt... Ilyesmi. Elvitte, 80 ezerszer megköszönte, nem az a fajta pesti hajléktalan volt, akiről előtte írtam.
2013. szept. 25. 14:43
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!