Miért volt olyan fontos a középkorban a só?
Figyelt kérdés
2013. szept. 23. 00:15
1/6 anonim válasza:
Tartósítás, ízesítés volt a szerepe. Abban az időben még nem volt fagyasztó, gyakorlatilag ez volt az egyetlen módja a tartósításnak.
2/6 A kérdező kommentje:
és mennyi időre tudtak vele tartósítani?
s mi volt a lényege? sima bedörzsölés vagy több?
2013. szept. 23. 01:39
3/6 anonim válasza:
A húsokat hetekig sóban áztatták, naponta megforgatták, majd hagyták megszáradni. Azután felfüstölték, vagy a pásztorok napon megszárították. Hosszú ideig elállt.
De pl. uborkát, petrezselymet is tettek el sóban. Használat előtt jól ki kellett áztatni.
4/6 anonim válasza:
Akkor ezek szerint régen igen csak agyon sózott húsokat ehettek, mert sóban hetekig áztatni a húst...nem?
5/6 A kérdező kommentje:
szerintem sok só leázhatott róla...
de ez csak egy tipp
2013. szept. 28. 11:11
6/6 anonim válasza:
Az eljárást a világon több országban napjainkban is alkalmazzák, pl szárított halak, tartósításához, de sok egyéb ételt is tartósítanak sóval, de többek kötött a nyers bőrök kikészítésénél is használnak sót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!