Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért volt olyan fontos a...

Miért volt olyan fontos a középkorban a só?

Figyelt kérdés
2013. szept. 23. 00:15
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Tartósítás, ízesítés volt a szerepe. Abban az időben még nem volt fagyasztó, gyakorlatilag ez volt az egyetlen módja a tartósításnak.
2013. szept. 23. 01:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 A kérdező kommentje:

és mennyi időre tudtak vele tartósítani?

s mi volt a lényege? sima bedörzsölés vagy több?

2013. szept. 23. 01:39
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

A húsokat hetekig sóban áztatták, naponta megforgatták, majd hagyták megszáradni. Azután felfüstölték, vagy a pásztorok napon megszárították. Hosszú ideig elállt.

De pl. uborkát, petrezselymet is tettek el sóban. Használat előtt jól ki kellett áztatni.

2013. szept. 23. 07:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
Akkor ezek szerint régen igen csak agyon sózott húsokat ehettek, mert sóban hetekig áztatni a húst...nem?
2013. szept. 28. 09:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 A kérdező kommentje:

szerintem sok só leázhatott róla...

de ez csak egy tipp

2013. szept. 28. 11:11
 6/6 anonim ***** válasza:
Az eljárást a világon több országban napjainkban is alkalmazzák, pl szárított halak, tartósításához, de sok egyéb ételt is tartósítanak sóval, de többek kötött a nyers bőrök kikészítésénél is használnak sót.
2013. okt. 5. 00:24
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!