Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mennyire nevezhető még nyugati...

Mennyire nevezhető még nyugatinak az amerikai kultúra?

Figyelt kérdés

Üdv!

Mennyire nevezhető még "nyugatinak" az amerikai kultúra?

Földrajzilag a nyugati féltekén található az USA, de kulturálisan még nyugati országnak számít?

Önmagában az hogy egy ország viszonylag gazdag, még nem teszi automatikusan nyugati kultúrkör részévé: Lásd: arab olaj államok, Japán D-Korea stb...

2013. szept. 10. 15:37
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Nem attól lesz egy ország "nyugati", hogy gazdag. Te is kultúrát említettél, ami egy erkölcsi normát, életvitelt, kultúrkört (latin-angolszász) jelent.
2013. szept. 10. 15:55
 2/12 A kérdező kommentje:
Latin Amerikát SOESEM tartották a nyugat részének, nyilván a D-amerikai országok zöme a kelet-európai (ez alatt a valódi keletet, azaz ortodox vallású K-Európát értem) életszínvonalat és életstílust sem érték el. (a társadalom többsége sem Európai leszármazott)
2013. szept. 10. 16:25
 3/12 rajcziz ***** válasza:
Hogy mennyire nyugati az amerikai kultúra? Teljesen. Sőt! Sajnos manapság hagyjuk, hogy az amerikai kultúra teljesen átformálja a nyugatit.
2013. szept. 10. 17:07
 4/12 A kérdező kommentje:
Az a kultúra amely egyre inkább elszakad az eredeti nyugat, azaz a katolikus-protestáns Európa kultúrájától értékrendjétől, és globálisan magába szív minden nem európai és nem nyugati kultúrát és civilizációt (azokat gyakran összemosva), az nem nevezhető nyugatinak. Ráadásul az Európai származású ember is kisebbségben él ott.
2013. szept. 10. 17:25
 5/12 anonim ***** válasza:
Akkor ez most nem is kérdés, hanem vitázni akartál?
2013. szept. 10. 17:28
 6/12 A kérdező kommentje:

Hogy mit is akartam? Kérdezni, megismerni mások véleményét, véleményt cserélni (tehát adott esetben vitázni is)

Úgy gondolom, ez a téma akár egy egész érdekes diskurzust is elindíthatna.

2013. szept. 10. 17:32
 7/12 rajcziz ***** válasza:
Tehát akkor a te gondolkodásod szerint a nyugati kultúra gyakorlatilag eltűnt. Merthogy mi sem különbözünk sokban az amerikaiaktól ilyen téren.
2013. szept. 10. 17:33
 8/12 A kérdező kommentje:
Miért Magyarországon az emberek többsége már nem Európai? Vagy hogy érted?
2013. szept. 10. 17:38
 9/12 rajcziz ***** válasza:

1. Attól, hogy valaki európai, még nem biztos, hogy a nyugati kultúrát "követi".

2. Szerinted Amerikát azért nem kellene ide sorolni, mert elrugaszkodott az eredeti európai kultúrától. Csak arra világítottam rá, hogy gyakorlatilag egész Európa elrugaszkodott a korábbi nyugati kultúrától.

2013. szept. 10. 17:47
 10/12 A kérdező kommentje:

Észrevettem egy olyan jelenséget, hogy egy ország Európában minnél szegényebb elmaradottabb annál inkább majmolja az USA-t. Dolgoztam pár NY-Európai országban, (Francia Olasz Német.o.) , és ha nem is éltem de megfordultam a Keleti blokk szinte összes Európai országában munkám során.

Azt vettem észre az amerika majmolás legeslegnagyobb fokán a szegényebb Európai országok fiataljainak sajátja. (az más kérdés hogy a keletiek anyagi okok miatt nem tudják teljesen követni gyakran annak elemeit.)

2013. szept. 10. 17:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!