Mennyire nevezhető még nyugatinak az amerikai kultúra?
Üdv!
Mennyire nevezhető még "nyugatinak" az amerikai kultúra?
Földrajzilag a nyugati féltekén található az USA, de kulturálisan még nyugati országnak számít?
Önmagában az hogy egy ország viszonylag gazdag, még nem teszi automatikusan nyugati kultúrkör részévé: Lásd: arab olaj államok, Japán D-Korea stb...
Hogy mit is akartam? Kérdezni, megismerni mások véleményét, véleményt cserélni (tehát adott esetben vitázni is)
Úgy gondolom, ez a téma akár egy egész érdekes diskurzust is elindíthatna.
1. Attól, hogy valaki európai, még nem biztos, hogy a nyugati kultúrát "követi".
2. Szerinted Amerikát azért nem kellene ide sorolni, mert elrugaszkodott az eredeti európai kultúrától. Csak arra világítottam rá, hogy gyakorlatilag egész Európa elrugaszkodott a korábbi nyugati kultúrától.
Észrevettem egy olyan jelenséget, hogy egy ország Európában minnél szegényebb elmaradottabb annál inkább majmolja az USA-t. Dolgoztam pár NY-Európai országban, (Francia Olasz Német.o.) , és ha nem is éltem de megfordultam a Keleti blokk szinte összes Európai országában munkám során.
Azt vettem észre az amerika majmolás legeslegnagyobb fokán a szegényebb Európai országok fiataljainak sajátja. (az más kérdés hogy a keletiek anyagi okok miatt nem tudják teljesen követni gyakran annak elemeit.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!