Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mi az, hogy barátság napjainka...

Mi az, hogy barátság napjainkaban?

Figyelt kérdés

Már nem tudom. Én sokkal jobban figyelek a "barátaimra" és sokkal jobban szeretném, hogy részesei legyünk egymás életének. De végül, van, hogy csak évek múltán veszem észre, hogy lelki szemetesláda vagy vírtuális ismerős vagyok csak. Az beteges, ha én többet szeretnék (adni is és kapni is)?

egy anyuka, aki fél, hogy a gyerekeinek se tudja elmondani, hogy mi is az a barátság, hogy milyen a családon kívüli kapcsolatrendszer a nagy életben :( :)

2009. nov. 2. 16:18
 1/1 anonim ***** válasza:

Hát, látom nem sok választ kaptál az elmúlt 2 napban... Lehet, hogy azért, mert a barátság napjainkban már nem jelent semmit? :) :(

Amúgy én is parázok azon, ha gyerekem lesz, hogy mutatom meg neki, milyen az igazi barátság. Mert ezt elvileg a szülőktől kellene megtanulnia a gyereknek, hogy aztán másolhassa a mintát.

Érdekes, hogy idézőjelbe írtad a "barát" szót. Az a baj, hogy a "barát" mindenkinek mást jelent. Te mély kapcsolatot szeretnél, a legtöbb embert azonban ez nem érdekli. Van egy hely az életükben, amit az ún. "barátoknak" tartanak fenn, aztán már tök mindegy, hogy ki tölti be ezt a posztot. Lényeg, hogy legyen valaki, bárki (tök mindegy, hisz úgyis csak sablondolgokat fognak együtt csinálni, sablondolgokról beszélgetni, stb.), elvégre milyen ciki már azt mondani, hogy "nincsenek barátaim", vagy hogy "kevés barátom van". Úgy tűnik, itt is a mennyiségre helyeződött át a hangsúly. Ugyanezt gondolom a párkapcsolatok túlnyomó többségéről is. Váltogatják az emberek a kapcsolataikat, mint az alsóneműjüket, ha gond van a másikkal, azonnal tovább lépnek.

A kérdésedre válaszolva: nem vagy beteges, normális vagy. A világ beteges. És egy beteges világban a normális tűnik betegesnek. Viszont ne add alább. Vannak még páran, akik hozzád hasonlóan gondolkodnak, csak egyre nehezebb megtalálni őket.

2009. nov. 4. 11:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!