A japán lányok tényleg ilyen vinnyogva, visítozva beszélnek, mint az anime-mesékben? Vagy csak a mese kedvéért csinálják?
Alapból kicsit magasabb hangszínen beszélnek amennyire én tudom. Ha jól gondolom csak annyit játszanak rá, amennyit egy itthoni szinkronszínész is szokott.
De amúgy karakterfüggő is. Visszafogott és szégyenlősebb karakterekhez magasabb hangokat keresnek általában, míg erősebb egyéniségű karakterek mélyebb hangokat szoktak kapni, ha jól figyeltem meg.
hát nem tom, nekem van egy japán ismerősöm, egyáltalán nem beszél vinnyogva =) jó a hanghordozása másabb sokkal, mint egy magyarnak, meg a szavakat élesebben ejti ki,gondolom az animében szereplők azért vinnyognak, mert fiatalabbak, vagy nem tom xD
amúgy a japán ismerősöm akcentusa nagyon cuki *-*
Ha már írásra szánom magamat, akkor nem tartom feleslegesnek. Én egy szóval sem fényeztem magamat, nem villogtatásból írok. De ha te tartod magadat ilyen okosnak, akkor nem kellett volna olyat írnod, amiről tudod, hogy nem úgy van. Persze sok "kívülálló" mesének titulálja az animéket, de ha egy animés is annak mondja, akkor az tovább élteti a téveszmét. Egyébként a válaszod stílusával csak magadról állítottál ki szegénységi bizonyítványt, miközben én barátságosan írtam. Át lehetne érezni a neten is. Mellesleg a kérdésre már megkaptad a választ, és máshol is folynak egyéb eszmecserék a kérdésekkel kapcsolatban.
De megismétlem én is: japánok általában kicsit magasabb hangon beszélnek, de alkalmanként rá is játszanak, ha az kell a karakterekhez.
Téma általam lezárva. További szép napot!
semmi barátságos nem volt benne, csak szimpla okoskodás... nem ez volt a kérdés, ennyi, és nem akarom ismételni magam, de mivel nem csak az anime-szakértőkhöz szólt a kérdésem, ezért fogalmaztam így
és ha úgy gondolod, már érkezett elég válasz, akkor meg ne szólj hozzá :)
Japánban, de főleg az animékben a kis cuki lányokat szeretik és hozzájuk a magas cuki hang illik.
Némelyik Jpop kllipben is cuki magas hangú rózsaszín rucis lányok énekelnek.
De más karakterekhez más hangot is raknak.
És egyet értek az előzővel ne mesézz, bocsi nem kötözködés képp mondom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!