Miért utasítják el a barátságunkat a nálunk egyszerűbb, és a kevésbé iskolázott egyének?
Nekem középiskolai végzettségem van,a páromnak főiskolai végzettsége,amit levelezőn végzett el.Ezek a végzettségek a mai világban nem számítanak kiemelkedőnek.Az anyagi helyzetünket tekintve nem tartozunk a nagyon szegény kategóriába,de nem vagyunk mégsem eleresztve.Kisebb kocka házba lakunk(67négyzet m). Rendelkezünk egy SUZUKI autóval,és internettel,és egyéb alap dolgokkal pl:ruha,élelem s.t.b.
Úgy érezzük,hogy minket utasítanak el a nálunk egyszerűbbek.Lenézően viselkednek,és úgy állítják be, mintha mi néznénk le őket pedig szó sincs róla.Van néhány házaspár aki normális velünk.Az egyik egy lelkész házaspár,a többiek egyszerűbb tanár házaspárok.Van egy óvónő barátnőm.Én különösebben nem kategorizálok.Felőlem lehet utcai közmunkás is az illető barátnőm ,ha rendes,és nem bunkó.
Amúgy falun élünk.
"Felőlem lehet utcai közmunkás is az illető" manapság ott is lehet több diplomás :) (vagy inkább :S )
Témához: Nem igazán tapasztaltam ilyet. Bár a baráti körünkben van nálunk gazdagabb és szegényebb is hasonlót nem éreztem.
"egyszerűbb tanár házaspárok"
Heh?????????
A középiskolai végzettséghez képest egyszerűbb egyetemi tanári diplomára gondolsz, vagy mi?
Bocsi, de tökre nem értelek. :D
Amit írsz, az tényleg sokszor megfigyelhető, bár nem éppen logikus. Az egyszerűbb, kevésbé iskolázott egyének egy része (nem a többség) hajlamos elutasítani vagy lenézni azokat, akik iskolázottabbak, vagy műveltebbek náluk.
A csúcs egy olyan illető volt, akivel régebben megpróbáltam barátságot kiépíteni, de balga módon elárultam az illetőnek, hogy van érettségim, mire ő megbotránkozott, és a továbbiakban került engem.
Manapság sokak értékrendje a feje tetejére áll. Egyesek büszkék a káros szenvedélyeikre, vagy arra, hogy gyakran váltogatják a partnereiket. Mások megvetendőnek tartják az iskolázottságot. Akárhogy is nézzük, ez nem okos gondolkodás egyáltalán, de akkor is vannak, akik így gondolkodnak.
Én szakmunkásképzővel indítottam a pályafutásom,és utána elkezdtem a gimit.Volt egy barátnőm akit nagyon kedveltem,és már szakiból ismertem.Ő is osztálytársam lett a gimibe,csak ő megbukott év végén ,és feladta a dolgot.Egy darabig leveleztünk,majd megszakította a kapcsolatot velem.
Az élettársamnak is volt sokáig egy szakmunkás haverja,akit én is kedveltem.Ebédre is meghívtuk időnként.Egy idő után mindig nyavalygott,hogy neki nem jött össze neki ez ,és amaz. Megszűnt részéről az összejárás.
Valamelyik nap utaztam a buszon,és ráköszöntem egy helybéli egyszerű nőre.Hát nem köszönt.Kismama volt az illető.Mikor leszálltam a buszról ,ő leült egy padra miközben szívta a bagót,és olyan lenézően nézett engem,hogy csuda.
igen az irigység lehetséges, sokan olyan egyszerű dolgokra irigyek, hogy az valami őrület
Nem hogy ők is belekezdenének bármibe is inkább irigykednek meg rosszidulatúskodnak az könyebb
Általában egyébként forditva van a dolog, a magasabb pénztárcájúak nézik le a kisebb pénztárcájúakat és úgy gondolják, hogy ez igy rendben is van
Persze nem lehet egy kisebb pénztárcájú embert azonosan kezelni egy több pénzzel rendelkező egyénnel de azért lenézni sem kell
Nem mindenki születik például pénzes családba, a pénz pedig fontos dolog ha valakinek pénzes szülei vannak ott sokkal nagyobb lehetőségek vannak mint egy szegénynél vagy szerényebbnél
Ettől függettlenül sokszor lehet, hogy az alacsonyabb pénztárcájú intelligensebb mint a magasabb pénztárcájú csak az alapvető start miatt van a különbség
A sznobokról meg nem is beszélve akik már alapban el is taposnak a legnagyobb hahotázás közepette ha a minimálbéred nem éri el a havi félmilliót és úgy gondolják, hogy ez rendben van és egy megtiszteltetésnek érzik a saját társaságukat,önmaguktól fuldokolnak egész nap
Sajnos ez a világ ilyen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!