Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Hogyan lehet az, hogy az...

Hogyan lehet az, hogy az emberek Budapesten minden sz*rt megvesznek?

Figyelt kérdés
Vidéki vagyok, de valahányszor Pesten vagyok, csak azt látom, hogy mindenkinek drága telefonja van, meg özönlenek ki a drága holmikkal a plázákból (Salamanderes cipő, G-Star raw, ülnek a Starbucksba). Nem értem honnan van rá pénzük, miközben sokan albérletet is fizetnek és nem gondolnám, hogy annyival jobbak lennének a keresetek ott, mint vidéken, hogy fedezni tudják ezt az extrém fogyasztást. Valaki elmagyarázná nekem, hogy hogyan van ez? Vagy inkább a külföldiek tartják el ezeket a boltokat?

2013. aug. 20. 12:49
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
87%

1. Nem budapesti, hanem átlag emberi tulajdonság, hogy minden sz*rt megvesznek. Ez vidéken nem derül ki sokszor, ugyanis nem tudják megtenni, mert

2. Budapesten alapvetően magasabbak az átlag fizetések. Ráadásul itt vannak általában azok a nagyon magas fizetéssel rendelkező emberek is, akik ezeket simán meg tudják engedni maguknak.

2013. aug. 20. 12:53
 2/12 anonim ***** válasza:
87%

Budapesten a nettó bér jó 20%-kal magasabb, mint az országos átlag, és 30%-kal magasabb, mint az országos átlag Budapest néékül.

Vagyis ez olyan, mintha ugyanazért a munkáért, mondjuk győrben 130 ezer forintot kapnál, Budapesten meg 170 ezret.

Persze csak átlagban.

2013. aug. 20. 13:32
 3/12 anonim ***** válasza:
77%
Én ismerek olyan családot, ahol több generáció él együtt, ezen belül több kisebb család. Tehát több felnőtt dolgozik, több pénzt keresnek, de csak egy ház van, amit fenn kell tartani. Így nincs probléma abból, ha nagyobb összeget kell kiadni valamire.
2013. aug. 20. 13:42
 4/12 anonim ***** válasza:
77%
Nagyon egyszrü...Pesten több a lehetösèg...melo többet fizet ès sokkal többet tudsz okoskodni melo mellet vagy üzletelni...ha mondjuk vidèken hozzà jutsz akàrhogy havi 100 ezerhez akkor avval az èszel /kèpesègel/munka stilussal pesten 180 ezerhez plusz a pluszok amik jönnek.
2013. aug. 21. 09:03
 5/12 anonim ***** válasza:
75%

Első ránézésre jól látod...de mint írták, mélyebben kell a vásárlóerőt szemlélni...

Itt sem élnek jobb emberek, mint vidéken, csak a lehetőség jobb...talán...itt is küszködik sok ember.

De, kétségelen, hogy itt sokkal jobbak a fizetések(zömmel) no nem mindenkinek...

ebből ered az a látvány, amit sérelmezel...

Minden embernek egy élete van. Ezt szeretné viszonylag jól leélni.Ezért tenni is kell valamit.Egy része tesz is. Az eredménye, hogy megveheti azt, amit esetleg más sz*rnak nevez...

Van olyan nagyon vidéki rokonom, aki egyszerűen csak rohadt pestieknek nevezi az ittenieket...mert a pestiek mindig jobban járnak.

ennek ellenére köszönöm, jól vagyok.

2013. aug. 21. 09:18
 6/12 A kérdező kommentje:
Nem sértésnek szántem ezt a dolgot, csak ugye fura, hogy sok helyen olvastam, hogy a fővárosban sok a közüzemi tartozás, a legnagyobb számban az országban. Azt is hozzáfűzném, hogy ott nemigen kell rettegni a gázszolgáltatótól, mint vidéken, hogy rádgyanúsítják minden ok nélkül a gázlopást, ha elkövetted, ha nem. Elég, ha kifognak. Pesten ezt nem teszik meg. Valamint a sok hülye turistát is le lehet húzni, mert mindent megvesznek. Sorolhatnám.
2013. aug. 21. 11:18
 7/12 anonim ***** válasza:
26%

A számlákat nem fizetik, már sok felszólítást kaptak, hogy ki fogják őket lakoltatni, nem is értem, hogy nem lakoltatták még ki őket. Apuka alkoholista, egész nap a tévét bámulja. Sok gyerek, panellakás. A nagyobb lány a körmét festegeti egész nap, és a tükörben fotózgatja magát a telefonjával, meg fészbúkol. Életkora alapján már dolgozhatna, de nem, mert az olyan fúúúúj, és egyébként is letörne a körme. A tizenkét éves húga ez alatt az utcán füvezik az osztálytársaival. De mindannyian szuper menő márkás ruhákban járnak, és a telefonjuk is mindig trendi.

Nem egy ilyen családot ismerek sajnos itt Budapesten, és nem csak kisebbségieket, akik ilyen extrém rosszul osztják be a pénzüket.

2013. aug. 21. 14:30
 8/12 A kérdező kommentje:
@utolsóválaszoló pont erre a jelenségre próbáltam utalni amit most leírtál.
2013. aug. 21. 16:23
 9/12 anonim ***** válasza:

Budapest a legnagyobb város Magyarországon, ott laknak a legtöbben. Nem lehet hogy ott élnek legnagyobb számban a szélsőségek képviselői?

Pl teszem azt él ott 800.000 létminimum alatt tengődő szegény mondjuk 200.000 háztartásban. Ez elég sok ahhoz hogy felhalmozzák az országban található közüzemi szolgáltatóval szembeni tartozás legnagyobb részét főleg ha azt nézzük hogy a következő legnagyobb városban (Debrecenben) összesen élnek ennyien.

A másik véglet, (akik minden szart megveszenek) meg azok, akik a korábbi kommentekben is emlegetett, jól fizető állások birtokosai. Nekik van rá pénzük hogy a starbucksban kávézzanak déléutánonként vagy akár munkaidőben, iPhone 5-öt vegyenek a 12 éves gyereküknek és csúcskategóriás Mercedesszel furikázzanak.

Ez a kategória vidéken is létezik, de ott sokkal kisebb arányban, ezért azokat megkülönböztetik, míg Budapesten ebből sokkal több van és neked mint vidékinek ez úgy tűnik hogy általános jelenség, pedig nem. Egyszerűen csak a csóró roma gyerekek nem mennek a plázába meg a starbucksba, így mikor te odatévedsz, csak azokat látod akik mindezt rossz érzés nélkül megtehetik.

2013. aug. 21. 17:04
 10/12 anonim válasza:
Ez hülyeség hogy Budapesten minden szart megvesznek. Az a kérdés hogy van pénzed vagy nincs. Van egy jó kis hiteled vagy nincs...Máshol is van az embereknek iphone 5-jük, meg bmwjük...csak ugye ott jóval többen laknak és ezért tűnik neked így.
2013. aug. 21. 17:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!