Léteznek M. o-n igazi skinheadek vagy hungaristák, akik nem csak tizenéves korukban élik ezt a stílust és kinövik, hanem olyanok, akiknek pl.40 éves korukban sem fog változni a világnézetük?
Biztos vannak. Én olyannal találkoztam már (hungarista) aki most 20 éves, de eléggé szilárdan hisz a világnézetében, szóval szerintem később is az lesz!
Persze az is lehet, hogy kinövi, elvégre még csak fiatal felnőtt.
Külön kell választani a két dolgot: a skinhead egy szubkultúra, a hungarizmus pedig egy eszme. Sokszor egymástól teljesen független a kettő. Előbbi inkább a lázadó fiatalokra jellemző: hallgatják a jó kis nemzeti rockot, szidják a különféle kisebbségeket, na meg vedelik a sört... :D Ebben a korban ez nem szokatlan, ők így élik ki magukat. Általában kinövik.
Az igazi hungarista viszont nem ilyen. Mint azt az egyik válaszoló írta, sokszor nem is látszik meg a ruházatán/zenei stílusán, világnézete viszont ezerszer szilárdabb, mint egy átlag skinhead tizenévesé, gondolkodása kiforrottabbb. Nem a gyűlöletre alapoz, hiszen az egy egyszerű, sokszor meglehetősen destruktív hatású érzelem - sokkal ésszerűbben közelíti meg a manapság tabutémának számító kérdéseket, pl a cigány- és zsidókérdést. Vegyünk egy példát: van egy 15 éves skin arc, aki ma még nagy rasszista, kiírtana, elgázosítana mindenkit, akinek nem fehér a bőre, stb. Előbb-utóbb kinövi az egészet, lenyugszik, rosszabb esetben teljesen kiölik ezt a "patriotizmust" belőle. Mi semmilyen etnikumot sem akarunk kiírtani, de a kultúrájuk, vallásuk, szokásaik és a faji jellegükből eredő "idegenségük" miatt úgy gondoljuk, nincs helyük a Kárpát-medence keresztény, fehér népei közt. Ezért szerintünk a helyes megoldás a kitelepítés. Ez a véleményünk, ez viszont (mivel racionalitáson alapul, és nem puszta - pillanatnyi - emberi érzelmeken) aligha változik. Szóval érted, mi a különbség a kettő között. Tehát, a kérdésedre válaszolva: a legtöbb skin igazából fiatal, és könnyen lehet, hogy megváltozik a véleményük, mire 50 évesek lesznek. Egy hungaristánál viszont ez a helyzet aligha áll fenn.
Igen!
A gój motorosok,például.
Szerintem velük biztonságban éreznéd magad,egy cigányok lakta településen.
Jó fejek,magyarok,nemzeti érzelműek,és a rendes embereknek nem ártanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!