Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Szerinted az eutanazianak,...

Szerinted az eutanazianak, vagy az "magzatgyilkossagnak" nagyobb a "sulya"?

Figyelt kérdés
Indokold meg,miert. Koszonom
2009. okt. 24. 10:25
 1/9 anonim ***** válasza:

Tulajdonképpen most mire is vagy kíváncsi?

Kicsit részletesebben is megfogalmazhatnád...

2009. okt. 24. 10:40
 2/9 anonim ***** válasza:
Az abortusznak. Mert az a sajat gyermekevel csinalja az ember.
2009. okt. 24. 10:57
 3/9 anonim ***** válasza:

nem magzatgyilkosság a neve, hanem abortusz a neve, ugyanis akkor még nem magzat, hanem embrió. nem mindegy.

én azt mondom, hogy az eutanáziának, nem véletlenül az tiltott és az abortusz nem. de ez felfogás kérdése.

2009. okt. 24. 11:10
 4/9 anonim ***** válasza:
szerintem mindkettőnek egyforma súlya van és mindkettőt egy adott helyzet határoz meg... és adott helyzetben mindkettő lehet helyes és helytelen döntés is
2009. okt. 24. 11:32
 5/9 anonim ***** válasza:

Egyes országokban a még a 28, héten is csinálnak abortuszt és ott is abortusz a neve, úgyhogy akár lehetne mindegy.

Szerintem amúgy egyre megy. Minkét esetben megölsz egy embert. Az lényegtelen, hogy tiltott vagy sem.

2009. okt. 24. 12:15
 6/9 anonim ***** válasza:
79%

hát, az eutanázia teljesen jogos. ha én már nem akarok élni, és nincs annyi erőm, hogy megöljem magam, vagy nincs rá lehetőségem, mert ágyhoz vagyok kötve, akkor nagyon gáz, hogy senkit nem kérhetek meg erre, és szenvednem kell.

aki ellenzi, egyszer próbálja ki a szitut, mondjuk tartsák életben évekig, úgy hogy nyaktól lefelé béna. :)

a magzatgyilkosság már nehezebb kérdés, mert mindenki máshonnan számolja a magzatot önálló lénynek. van, aki a születéstől, van, aki a fogantatástól, van aki a kettő közötti valamelyik héttől. és onnantól számít gaztettnek, ha már különálló lénynek tituláljuk, úgy is gondolunk rá, akár nevet is adunk neki, ilyenek.

2009. okt. 24. 17:38
 7/9 anonim ***** válasza:
De most inkább szülessen meg és kerüljön otthonba vagy esetleg az utcára a gyerek? Lehet a szülőnek nincs pénze eltartani, aztán csak elcigányosodik.
2009. okt. 24. 19:39
 8/9 anonim ***** válasza:

szerintem az eutanáziának. meghalni mindenkinek joga van, de nekem ez a "kegyes halál" kifejezés nem tetszik. a halál sosem kegyes. egy szenvedő, kilátástalan beteg kiszolgáltatott, nagyon könnyű meggyőzni arról, hogy nem akar élni. ráadásul nem dönthető el egyértelműen ki menthetetlen, szóval mi alapján járna valakinek a "kegyes halál"? egy beteg ember naponta változtatja a világlátását, egyik nap halált akar, másik nap csak még egy napot a családdal. és lehet gonoszság ilyet mondani, de a mai világban el tudom képzelni, hogy némely rokonok szívesebben látnák a rokon holtan, hát rábeszélik egy kis segítségre...nagyon sok szempontból nem tetszik.

ami az abortuszt illeti, nos, ott legalább vitatható, hogy ki tekinti emberi lénynek az embriót és ki nem. fel lehet háborodni, hogy valaki szerint nem emberi lény, de joga van úgy gondolni. bár személy szerint abortusz ellenes vagyok, úgy gondolom vannak olyan helyzetek, mikor egy gyereknek jobb nem megszületni. persze meg lehet magyarázni hogy ugyanolyan kérdések merülnek fel itt is, mint eutanázia esetén, de én mégis úgy gondolom, hogy az abortusz engedélyezett legyen, az eutanázia ne. most még, de lehet hogy majd egy élettapasztalat megváltoztatja a véleményem. nem tudom előre.

2009. okt. 24. 20:01
 9/9 anonim válasza:
Az eutanáziának nyilván. A menyország-pokol dologba azért mindenképp érdemes belegondolni, még ha nem is vagy vallásos, mert egy örökkévalóságra szól, úgyhogy azért gondolj bele, mi van ha mégis létezik, nem tudod bizonyítani hiányát. Ezt amiatt hoztam fel, mert az öngyilkosságért pokol jár a vallások szerint, szóval ha mégis igaz, ne add meg az esélyét annak, hogy a beteg aki öngyilkosságot követne el, aztán egy örökkévalóságon át szenvedjen, pár év vagy évtized helyett. Míg abortusz esetén a magzat nem kerülhet pokolra, mivel bűntelen, üdvözülni fog. Sőt, ezzel sokkal jobban jár, minthogy aztán árvaházban nőjjön fel család és jövő nélkül, és csak azért éljen, hogy majd találjon magának valami alantas munkát, amivel élete végéig görnyedhet.
2021. máj. 1. 17:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!