Blind kérdése:
A dinnyét miért csatolják a fekete színű emberekhez?
Figyelt kérdés
Ezt úgy értem, mint a kosárlabdát, vagy a csirkét is...2013. júl. 27. 00:47
1/6 anonim válasza:
Én még egyet sem láttam, akihez dinnye lett volna csatolva.
3/6 anonim válasza:
Csak az USA-ban elterjedt sztereotípia, onnan származik. Állítólag abban gyökerezik, hogy a dinnye és a csirke viszonylag olcsóbb ételek voltak, így a rabszolgáknak rendszerint ezek jutottak.
Akik a rabszolgaság intézményét fenn akarták tartani, a feketék együgyűségét, egyszerűségét ábrázolták olyasmi képekkel, hogy kapnak egy szelet dinnyét és máris vigyorik, boldogak lesznek tőle.
Rengeteg karikatúrában jelentek meg így aztán. Plusz a dinnye és a sült csirke olyasmik, amiket kézzel eszik az ember, könnyebb velük "igénytelennek" ábrázolni valakit.
Később ez az eredet már megfakult, a sztereotípia megmaradt.
4/6 anonim válasza:
+ angol nyelvű cikk sok képpel
6/6 anonim válasza:
Azt hittem hogy a nagycserkeszi dinnyeárus cigányokrol van szó. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!