Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Magyarországon miért nincs...

Magyarországon miért nincs hagyománya a kerékpársportnak?

Figyelt kérdés

Szóval 20 éves vagyok , kb 7 éves korom óta bicajozok kisebb nagyobb megszakításokkal 3-4 éve intenzívebben is. Ezzel párhuzamosan elkezdtem követni a televíziós közvetítéseket is és elég sokat olvastam róla az interneten is. Ez a hobbim , szeretem csinálni , tekerés közben igazán ki tudok kapcsolódni és segít tisztábban látni a dolgokat.

Amit nem igazán értek , hogy míg más országban (olaszoknál,franciáknál) óriási hagyománya van ennek és tényleg jelen van a hétköznapokban is , és tényleg tisztelik , szeretik a kerekeseket , addig nálunk kb. számba se veszik.

Most volt pl. a 100. (100. !!) Tour de France és se a közmédiában , se úgy társasági szinten , kb. sehol nem esett róla szó , ami szerintem elég szomorú. Számomra elképesztő , hogy egy NB1-es focimeccsel tele vannak a közösségi oldalak , újságok , tv adások , addig egy ilyen kaliberű versenyt , ami 3 hétig tart , nálunk egy percre se méltatnak.

Persze hallani , hogy "júj de nagyon népszerű a kerékpározás" meg "járjon mindenki bicajjal dolgozni" meg ilyeneket , és tény , hogy az elmúlt pár évben többen közlekednek vele , de mégsem érzem az a nagy áttörést , amit mondjuk tőlünk Nyugatabbra.

Nálunk nincsenek egyesületek (míg focicsapatból annyi van,mint a szemét) , nincsenek komolyabb versenyeink , nincsen semmi fóruma az egésznek (külön szaklapok stb.)

Pedig biztos vagyok benne , hogyha valaki észrevenné benne a lehetőséget , akkor lehetne ezen változtatni. Pl. ha lennének nálunk klubok(és nem olyanok , mint most , hogy havi több 10.000 ft-ot fizetsz + utazás meg mindent te állsz) és keresnének embereket , akkor pl. egy percig se haboznék és kipróbálnám magam.

Szerintetek fog ez valaha változni , ti hogy látjátok ?

Kösz a válaszokat !

2013. júl. 23. 17:30
 1/5 anonim ***** válasza:
Egyetértek. Azért mert itt egyszer régen volt egy "aranycsapat" és igaz, hogy azóta eltelt 50 év, de még mindig azon kell rágni magunkat. Meg mindenféle utolsó futball klub is kap támogatás, mert jaaaaj a magyar foci! A magyarok nagyon szeretnek a múltban élni. De még az a szerencse, hogy tavaly az olimpián legalább már közvetítették a terep és a terem kerékpár versenyeket. Igazából nem is tudom, hogy hol van Mon kerékpárcsarnok.
2013. júl. 23. 19:42
 2/5 A kérdező kommentje:
Hát igen , én is így látom , egyszerűen a magyar ember nem tud továbblépni , mindig a múltra hivatkozik (pl. Trianon.. hatalmas veszteség volt , de lassan 100 éve történt könyörgöm , és míg Németország , Törökország ezen simán továbblépett , addig mi még a múlton siránkozunk , ahelyett , hogy a jövőt építenénk.. ez aztán meg is látszik az egész országon..) Oké , hogy más országban tényleg hatalmas múltja van ennek , de azért itt is el lehetne / el kellet volna már kezdeni népszerűsíteni , hiszem legalább olyan jó sport mint pl. az úszás , ami szintén nem kap elég figyelmet , csak az olimpián pedig abban tényleg jók vagyunk , de ehelyett a focit erőltetik , meg ölik bele a pénzt a semmire , mert semmit nem tud elérni a nagy dicső nemzeti válogatottunk se.
2013. júl. 23. 21:46
 3/5 anonim ***** válasza:
2013. júl. 24. 09:24
 4/5 A kérdező kommentje:
Nem ugyanaz ! Keresd meg benne miben különbözik !
2013. júl. 24. 11:16
 5/5 anonim válasza:
Teljesen igazad van, de ez sajnos nem csak a kerépársportra vonatkozik bárhol bármilyen sportágban körülnéz az ember többnyire becsődölt vagy csőd szélén álló egyesületekkel találkozik. De a focit azt nyomni kell hiszen mekkora tehetségeket nevelünk évről évre!
2013. júl. 24. 17:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!