Miskolci élet, szórakozás, lakás bérlés, cigányok és minden ami hasznos lehet?
Kedves miskolciak! Lehetőségem van Miskolcra költözni munka ügyben, de nem ismerem a várost. Ha valaki írna egy picit a városról annak nagyon szépen megköszönöm! Érdekelne, hogy mi a véleményetek a sötétebb bőrű lakosokról és hogy tényleg olyan borzasztó a helyzet mint ahogy azt a fórumokon írjak. Melyik városrészek a legbiztonságosabbak és merre érdemes lakást bérelni. Minden olyan információ amit úgy gondoltok, hogy segíthet megismerni a várost örömmel fogadom. Buli, művelődés, kultúra, bármi jöhet.
Válaszaitokat előre is köszönöm!
Akkor szépen sorban:
-Nézz térképet ahhoz amit most irok: szetpéteri kapu és környéke ,győri kapu,vologda városrész,Népkerttől Tapolcai elágazás (utca szerint Tesvérvárosok útja).Én ezeken a részeken néznék csak albérletet,abból is inkább min 2.emeleti téglalakásban a fűtés miatt.
-sötétbőrűek,csövesek vannak,az említett városrészeken kevésbé.
Az avasra,diósgyőrbe (újgyőri főtértől kintebb),Tiszai pályaudvar közelébe nem költöznék,a csótány is sok.Tapasztalat.
Hejőcsaba ami kimaradt,nincs sok barna,de lepusztult nagyon.Az csak akkor jó,ha azon a környéken dogozol.
-Buli: Miskolci Egyetem-Rockwell,minden este van valami buli.ezen kivül sétáló utca tele ulizós helyekkel, beülősökkel.
-Kultúra: szinház,augusztus végétől van új évad,egész jó áron vannak.Művészetek háza,mozi,előadások,hoalpját érdemes nézni.
Tömegközlekedés drága,büdös,és sokat késik,de legalább van.Na meg új villamos.
Kérdezz még.
Köszi a választ.
Amit nem pontosan értek az a felsorolt városrészekbe beletartozik a belváros is (Széchenyi utcába, Soltész N. K. utca, Vörösmarty) és az egyetemi városrész és ezek a jó környékek közé tartoznak e?
Olvasni a fórumokon, hogy 10 után nem ajánlatos az utcán egyedül mászkálni. Ez így mennyire igaz? Vagy ez azért túlzás? Mennyire kell tartani a cigány populációtól? Az ok, hogy tömegközlekedésen kizsebelnek az máshol is előfordul, de mondjuk utcán odajön a cigány a kisbicskával és azt mondja, hogy pénzt, ilyesmi előfordul e. Picit a közbiztonságról ha tudnál írni az jó lenne.
Kedves kérdező!
Én 22 éve, születésem óta élek Miskolcon, mozgok benne éjjel-nappal, de még soha nem akartak kirabolni. Miskolcnak, mint minden nagyobb városnak vannak szebb (sok egészen szép) és vannak kevésbé szép részei. De szerintem 1-2 utcát leszámítva sehol sem lehetetlen vagy kellemetlen élni.
A Széchenyi utca a főutca, a város egyik legjobb része szerintem a belváros közepén. A Soltész N. K. nekem annyira nem jön be, de azzal sincs komoly baj. A Vörösmarty lakótelepes, nagy 10 emeletesekkel. Olyan, mint bárhol máshol a 10 emeletes részek. Az egyetem szerintem okés.
Én 10 után is mászkálok, meg bármikor. Megvannak a részek, ahol nem, de ezek általában olyan utcák, ahol egyébként sincs semmi.
Szerintem Miskolcnak rosszabb a híre, mint egyébként amilyen a város. Én szeretem, szerintem el lehet itt lakni.
Várunk szeretettel! :)
Engem itt most nem egyes utcák érdekelnek, hanem általában azok a helyek ahol a mindennapi életben az emberek megfordulnak. Minden nagyobb városban vannak olyan utcák ahova nem ajánlatos bemenni :)
Megpróbálom pontosítani a kérdést :) ha végig megyek bőrkabátban, laptoppal, mp3 stb egy átlagos utcában (nem a legbiztonságosabb, de nem is a cigány gettóban), akkor kel e tartanom attól, hogy megtámadnak? Az, hogy a tömegközlekedésen kizsebelnek, az nem érdekel, azt máshol is csinálják. Nincs azzal bajom ha odajön a cigány és kéreget, vagy ha ott utazik mellettem a buszon. Hanem, hogy meg e fognak "támadni" és erőszakkal elvenni az értékeimet.
Nem Szomália ez azèrt :)! Itt sem ùgy megy, hogy "Szia fiam, hazaèrtèl, ma le sem ütöttek? - De, kètszer, de már bìrom, telòt meg már ùgysem merünk kivinni, tudod!"
Semmivel nem gázabb átlagban, mint Bp.
Első vagyok.
Belvárost nem irtam,de nem is akartam,mert iszonyat zajos,villamos mentén aludni jól nem lehet,többi rész szimplán irtó poros,szmogriadókor ott van nagy koncentrátumban.
Egyetemi városrésznél nem tudom hol néztél lakásokat,de ott nincs.Mellette van,de az már avas,ott csak az avas alsó utcáin az újépitésűek jók,de azok nem a megfizethető kategória.
Tapolcát kihagytam,város szép része,vannak kiadó/eladó házak,de te lakást akarsz bérelni,úgyhogy kiesik.
Nappal gyakorlatilag áros 99%-án végigmehetsz laptoppal bőrkabátban,nem lesz bajod,este én már nem tenném meg a nem forgalmas részeken.
A város melyik részén fogsz dolgozni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!