Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Cigány Közmunkán és be se jár?

Cigány Közmunkán és be se jár?

Figyelt kérdés
Az a gondom hogy Apu is közmunkás rendesen bejár erre a közmunkára is megdolgozzik a 47E forintért! és itt van rengeteg cigány akik nem mennek be közmunkára dolgozni mégis kiküldik nekik a 47E forintott hogy van ez mégis! Aput folyton csesztettik odakint hogy mit nem csinál jól , a cigányok meg otthon üllnek és egy szót se szólnak hozzájuk!(Jól végzik a dolgukat) Hova fajul a világ apu már 53 éves nem rég volt tüdögyuladása még most se gyógyult ki rendesen! Cigányoknak semmi bajuk mégis otthon üllnek!

2013. júl. 3. 14:45
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Ők az ország rejtett erőtartalékai, vigyázni kell rájuk! Nem szabad elkótyavetyélni őket!

A szarkazmust meg remélem érted.

2013. júl. 3. 14:52
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
jobb élet lenne itt ha nem lenne az a párszázezer cigány...
2013. júl. 3. 14:57
 3/10 anonim ***** válasza:
74%
Borzasztó, nem szabadna nekik így kiküldeni a pénzt, borítsátok rá az asztalt arra az önkormányzati emberre, aki kiküldi így nekik a pénzt! Felháborító!
2013. júl. 3. 14:57
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Ilyenről se hallottam még.

Én hivatalban dolgoztam portásként de én a közalkalmazotti rendszerbe, de volt 3 kolléga 2 nő és egy férfi ők közmunka alapon dolgoztak ott, meg időnként ha terület rendezés volt akkor cigány munkásokat mármint utca seprő közmunkásokat küldtek oda. Ők többnyire romák voltak, de úgy dolgoztak mint a kis angyal, csak úgy néztem mert ez erre felé elég ritka.

Persze nekik a vezetőjük lazább ember volt, megmondta nekik hogy mit csináljanak, aztán csak figyelni kellett rájuk amit nagy ritkán nekem kellett megtennem ha a főnök ezt mondta hogy figyeljek ha az épület területén belül dolgoznak. Persze ugyan ezt a csapatot láttam máshol is amikor pihenős voltam na ott volt köztük pár olyan roma akik csak ültek a fák közt az árnyékba a többiek meg már a saját levükbe megfőve dolgoztak, nos amint meglátta a főnök őket már telefonált is a felettesének hogy dobja ki őket a francba mert nem dolgoznak, na egyből fogták a lapátot meg a seprűt és beálltak dolgozni. Nagyon jól dolgoznak ők ez tény csak lusták. Itt azért odafigyelnek, de hallottam hogy sokan főleg ha nincs ott a főnök akkor mindent csinálnak csak nem dolgoznak.

De itt aki otthon van munkaidőbe és nincs igazolása vagy semmi engedélye arról hogy neki akkor nem kell dolgoznia akkor már befenyítik őket hogy ennek nem lesz jvége.

De sok városba nem foglalkoznak velük sajnos ugyanúgy kapják a pénzt. A szomszéd településen egyik ismerősöm dolga az hogy figyeljen rájuk munka közben ugye ő fuvarozza őket meg ő adja ki a szerszámokat meg figyel hogy meglegyen az a terület amit akkor meg kell csináljanak és mindig panaszkodik hogy van aki 2-3 naponta be sem megy dolgozni, és hiába telefonál az önkormányzatnak hogy valamit csináljanak vele, mert ember hiány van aztán vegyenek fel mást helyette de semmit nem csinálnak. Egy munkára 8 an kellettek volna és voltak alig 5-en és javába túl lépték a munkaidejüket hogy betudják fejezni, sőt még be sem fejezték amit másnap kellett 2 órába megcsinálni, így el is csúsztak mindennel, miattuk. Persze amikor befáradtak munkába akkor meg nekik állt feljebb hogy akkor miért nekik kell az előző napi részt befejezniük amit miattuk nem lehetett.

Szóval ez változó, valahol csinálják és odafigyelnek rájuk valahol meg nem foglalkoznak velük.

2013. júl. 3. 15:10
 5/10 anonim ***** válasza:
0%

Ne foglalkozz másokkal. Te a saját dolgoddal törődj csak. Meg apádéval. Függetlenül attól, hogy akik lógnak, azok fehérek vagy cigányok.

Aztán ki tudja mi van a háttérben, talán okuk van otthon lenni.

2013. júl. 3. 15:12
 6/10 A kérdező kommentje:

Nem is törödök csak feldűhit az igazságtalanság!

Meg ami ebbe az országba folyiK!

2013. júl. 3. 15:18
 7/10 anonim ***** válasza:
40%

"ami ebben az országban folyik"

Amiért az ország ott tart ahol, az legfőképpen az, hogy mindenki mással van elfoglalva. Hogy a szomszédnak milye van, hogy az utcán hogy viselkednek, hogy mások így meg úgy. Erre te is pont ezt csinálod. Foglalkozz a saját dolgoddal, tanuljál, apád meg dolgozzon, ha más nincs, akkor közmunkán. Ha beteg, akkor meg menjen orvoshoz. Ne foglalkozz mással.

2013. júl. 3. 15:37
 8/10 anonim ***** válasza:
77%
Már megírták a megoldást. Borítsd rá az asztalt arra, aki kiküldi, és hasonlók. Fel is jelentheted, bár ezt félve írom.
2013. júl. 3. 15:46
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Értesíts néhány újságot róla. Az egyik talán rácuppan a témára. Akkor egyből rend lesz!
2013. júl. 12. 16:51
 10/10 anonim ***** válasza:
Reméljük elmennek az Országunkból a tetvek!
2017. nov. 27. 07:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!