Mondanátok véleményt Pestről?
Én császkálni szeretek Pesten, de semmiféleképpen nem laknék ott, főleg kertes ház után. Büdös, zajos és éjszaka nem mernék kilépni az utcára attól félve, hogy mikor ütnek hátba egy lapáttal. Még a legjobb környék se 100% biztonságos, nappal sem.. Amúgy meg 10.000 Ft-os felnőtt BKV-bérlet egy kicsit sok, nem??! Kocsival meg nem lehet megállni sehol normálisan, dugó, tömeg.. ááá soha nem mennék oda lakni!
Egyébként azt megkérdezhetem, hogy te mit imádsz Pestben? Melyik részre költöznél(ker.?)? Milyen lakásba?
Aki nem ismeri Pestet, az soha nem fogja megérteni.
Én onnan költöztem vidékre, és nem lehet az egészet feketén vagy fehéren látni. Nem fognak lapáttal fejbecsapni se éjjel, se nappal, rengeteg Pesten a rendőr, főleg a belvárosban. A külváros olyan mint a falu(18,16 kerület), kertváros tele fákkal, szép házakkal.. és persze horribilis árakkal. Mindent 10 perc alatt meg lehet találni, rengeteg az álláslehetőség, és tanulni is számtalan helyen lehet. Minden kerületben vannak hivatalos kirendeltségek, így nem kell órákat utazni. A tömegközlekedés egész jó, annak ellenére amit terjesztenek. Viszont tény, hogy nagyon drága. Nagyon be van szabályozva az élet, gyakoriak az igazoltatások mind rendőrök által, mind BKV ellenőrök által. A boltokban is gyakoribbak a pénztár utáni vizsgálatok, mint vidéken.
Az emberek mogorvák, viszont segítőkészek. Ha megkérdezel valakit, hogy hol van ez és az, 10 emberből 8 fog tudni segíteni. Előfordulnak balhék, főleg a kocsmák és szórakozóhelyek környékén, na meg vannak helyek amiket érdemes elkerülni(pl Nyugati aluljáró éjjel).
A tömeg általános jelenség, de nincs extrém lökdösődés. Itt pozitívan jön az ki, hogy az emberek nem törődnek egymással, kerülik a konfliktust.
Sajnos az utóbbi 3 évben a nemzeti ünnepeket tönkreteszik a szélsőségesek, ilyenkor jobb nem utcán lenni, főleg nem a tűzvonalban.
Hogy miért is költöztem el Pestről? Mert az a város teljes energiát követel meg, sok koncentrációt. Túl sok mindenre kell odafigyelni egyszerre, és ez fárasztó. Vidéken sokkal egyszerűbb az élet.
Nos, van itt sok színház, opera, hangulatos kocsmák, rengeteg múzeum, ehetsz ihatsz amit csak akarsz, szinte bármit meg lehet vásárolni, munka is akad mindig ha valaki igazán akar dolgozni...
Sok a kutyagumi, az emberek többsége leszegett fejjel jár, vannak elég romos részek, vannak elég rossz közbiztonságú részek...
Én nagyon szeretem ezt a várost. Itt születtem, és eszem ágában sincs elmenni innen! :-)
Ja igen, még valami, az álláslehetőség... Rengeteg az álláskereső Pesten is, álláslehetőség tiszta, bejelentett, fix fizetéses nagyon kevés van olyan, ami jól is fizet, a legtöbb álláslehetőség jutalékos vagy rabszolgamunka kevés fizetésért, vagy csak azért hirdetik meg, mert kötelező, de már megvan rá az ember. Lehet, hogy egy vidékinek már ez is nagy pénz, de itt Pesten magasabbak a lakhatási és közlekedési költségek is, szóval el is megy.
3 hónapig kerestem állást pestiként úgy, hogy napi 5-10 helyre adtam be az önéletrajzomat idén nyáron. Konkrét megkeresés 4 helyről érkezett, 1 interjút lemondtak előtte 2 nappal, 1 csak kölcsönző volt, ahova regisztráltak az adatbázisba, 1 helyre már úgy hívtak be, hogy tudták, hogy nem fognak alkalmazni... Számold össze, mennyi jelentkezésből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!