Hát nem ilyen egy korrekt állásinterjú?
Programozónak tanulok, most nyáron nincs mit tenni, így gondoltam keresek egy állást nyárra.
Nem voltam még állásinterjún, csak ismerőseim meséltek róla, hogy milyen szokott lenni. De itt minden helyen tök normálisak voltak, tesztet kellett kitölteni illetve programot írni, és egyik helyen tényleg jól sikerült, oda fel is vettek a nyárra egész jó kis fizuval.
Ismerőseimtől pedig azt hallottam, hogy az a fontos, hogy szimpatikusnak tűnj, meg megnyerő legyél, határozott stb. De szerintem ez így sokkal korrektebb, hogy teszttel/programozással döntik el, hogy kit vesznek fel, mert végül is a tudás számít leginkább, nem pedig az interjúztató személyes szimpátiája.
Jó persze egy minimális 5 perces beszélgetés volt előtte, de ahogy hallottam (másoktól is, meg egyetemen belül is) alapvetően a teszt/programozás eredménye számít.
Onnan jutott eszembe kiírni ezt, hogy hallottam emberektől, hogy annyiból állt az interjú, hogy beszélgettek kicsit az önéletrajzról, előző munkahelyekről stb. És utána később értesítették, hogy nem vették fel.
Szerintem ez így nagyon rossz érzés lehet, mert én legalább így tudom, hogy azért nem vettek fel, mert nem írtam elég jó tesztet/programot. És tudom min kell javítani/fejlődni a későbbiekben.
"szimpatikusnak tűnj, meg megnyerő legyél"
Ez a nagy baj! Ez a szemlélet! Egy munkahelyen érteni kell az adott szakmához!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!