KERESZTAPA, Szívessen lettetek volna Vito Corleone hozzátartozói? (gyerek, feleség, stb? )
Érdekes kérdés. Imádom az 1930-as évekbeli maffia történeteket (és az az igazság ,hogy a modern koriakat is), bolondulok a ballonkabátokért, öltönyökért és a hangulatért, de azt hiszem nem lennék Maffia. Főleg a mostani korban nem. Semmi becsület. Meg én túl sokat küzdök a lelkiismeretfurdalásosommal ahhoz, hogy sikeres maffia lehessek:)
(Bár a Maffiózókban is volt egy ilyen csávó...és őt szerették kollégái.)
igen 21/f
láttam a filmet és tetszett
Hát nagyon nem. A történet egyik vonala épp az, hogy ez a rendszer és életforma milyen kíméletlen, és hogyan tesz tönkre életeket, mert nem lehet kiszállni - elég beszédes pl. Fredo, Santino, Mary sorsa. A legjobb példa azonban szerintem Kay, Michael felesége, aki a végén nemcsak, hogy egyszerűen megbánta, hogy feleségül ment hozzá, de konkrétan alig bírt kimenekülni ebből a körből. Ha valak, az ő példája ékesen megmutatja, mi jár azzal, ha valaki belép a családba, a "rendszerbe". Szerencsétlen nő élete legnagyobb hibáját követte el, mikor összeszűrte a levet Mike-kal és alighanem azt tanácsolná fiatalkori önmagának hogy kerülni kell ezt az egész romlott bandát, mint a tüzet.
Még az is, aki amúgy nem ártott senkinek, az is veszélyben van, pusztán azért, mert a család része, és nem léphet ki ebből az egészből. A hozzátartozók is ellenségek az ellenség szemében, mert akit megölnek, azt a rokona meg akarhatja bosszulin, vagy épp fordítva, a szerettekkel lehet bosszulni és zsarolni az ellenségnek. Szerintem pont ez a film üzenete, hogy mennyire aljas és tragikus ez a maffia-lét. Meglep, hogy itt sokaknak ilyen nagy kedve lenne rá...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!