Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Hát nem nevetséges már ilyenko...

Hát nem nevetséges már ilyenkor a karácsonyt reklámozni? Így akarják a családokat mégjobban lehúzni?

Figyelt kérdés

Már tavaly is agyrém volt szerintem, hogy már novemberben minden a karácsonyról szólt. De most túltettek magukon a kereskedők, még október közepe sincs, de már a KIK-ben, meg a Kikában is feldíszített karácsonyfák, földig lógó girlandok és ünnepi díszek MINDENHOL. És a reklámok között is felbukkant, az egyik légfrissítő reklám öltötte magára az "ünnepi hangulatot".

Nem szánalmas ez? :( tudom hogy a kereskedő ebből él, de részemről ez már szinte megalázó.

2009. okt. 12. 19:00
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
91%
Na nee... én is találkoztam a Lidl-s mikuláscsokikkal hétvégén, és azt hittem rosszul leszek. Szép ünnep a karácsony, én szeretem, de ennek decemberben, hidegben van itt az ideje. Tegyék ki a karácsonyi díszeket, csokikat, szaloncukrokat december 1-jén, nekem mindegy, de ne október közepén!!!!!
2009. okt. 12. 19:33
 12/18 anonim ***** válasza:
93%

Én úgy vagyok vele, hogy kettős pislogok és itt a karácsony ( mármint anyagilag), nem baj az ha kicsit előre tudok tervezni, vagy olyasmit megvenni, ami eltartható 2 hónapig, mondjuk ajándékot. Decemberben kezdek el karácsony előtt x nappal rohangálni mint pók a falon és idén elterveztem, hogy már jóval előtte elkezdem tervezni mit veszek, mert utolsó pillanatban hajlamos vagyok minden szir-szart megvenni, aminek értelme sincs.

Ezzel csak egy baj van, hogy nálam mire eljön kari gyakorlatilag kiégek, mert előtte már szinte mindenhol karácsony van, és mire eljön szenteste már nem érzem azt a feelinget, mint régebben. Ettől függetlenül jobb felkészültnek lenni és úgy leülni 24.-én hogy minden oké.

Persze van aki már nagyon rutinos, én még nem, csak 27 vagyok :)

2009. okt. 12. 19:34
 13/18 anonim ***** válasza:
90%

nekem az egész családom utálja ezt a mizériát. nálunk megállapodás, hogy csak gyerekeknek és nagymamáknak van ajándék(szűk családon belül vmi nagyobb, de unokatesóknak, unokahugoknak/öccsöknek csak kisebb). tökéletesen működik a dolog. nem felvágásnak, de viszonylag jó körülmények között élünk, így amire valóban szükségünk van, azt megvesszük ha akciósan látjuk év közben. a karácsony arról szól, hogy ki mit süt-főz, mikor kit látogatunk meg, nem arról, h hány embernek nem vettem még valamit, ami talán nem is kell neki. évek óta ez a rendszer és kicsit se ment a karácsonyi hangulat rovására, sőt. mikulás is jelképesen, jobb csoki a gyerekeknek, olyan figurákat sose vennénk, csak mert télapó alakú.

aztán mikor vége a karácsonynak a nagy leárazások közepette mindenki megtalálja a neki tetsző dolgokat.

2009. okt. 12. 19:36
 14/18 anonim ***** válasza:
85%
Nekem mindig az utolsó nap jut eszembe minden... :)
2009. okt. 12. 19:57
 15/18 anonim ***** válasza:
88%

Sziasztok!

Nekem az tűnt fel, hogy a kereskedők, a média, stb. mindent megtesz azért, hogy a jelenről a jövőre irányítsa a figyelmet. És az emberek egy jelentős részének ez jó, mert sokan alapvetően boldogtalanok, és a boldogságot a jövőtől várják. Mindennel rohanunk: amint megkaptuk az egyik, hónapok óta "ígérgetett" "ajándékot", jön a következő. A lényeg csak, hogy ne gondolkodjunk, a jövőért éljünk (ami soha nem jön el, hiszen most is jövő van...) és azért gürcöljünk, hogy akkor majd jó legyen. Nézzétek meg: márciusban már nyári ruhákat árulnak, az utazási irodák az ajánlataikkal bombázzák az embert, minden arról szól, hogy hamarosan itt a vakáció. Nyáron mi van? Még véget sem ért talán a július, de már kiárusítják a nyári göncöket, óriási plakátokon hirdetik az iskolai tanszereket és mindenki az őszre készül; a tanévkezdésre, stb., holott még ott a teljes augusztus. Az ősz persze nem számít, néhány hét se telik el belőle, és már csak bakancsokat lehet kapni, téli kabátot, és mindenhol Mikulás csokikat meg karácsonyfákat árulnak. És emellett, a háttérben természetesen minden csak az üzleti érdekekről szól. A legszentebb dolgokat használják fel a kereskedők arra, hogy minél több pénzhez jussanak.

Sztem ez undorító. Semminek sincs valódi értéke. A karácsonynak sem: 26-án már nyomják a szilveszteri műsor reklámjait. :(

Nem csoda, hogy annyi kiégett, boldogtalan ember rohangál szerte a nagyvilágban.

2009. okt. 12. 20:10
 16/18 anonim ***** válasza:
58%

Azért az szép lenne, ha csak Dec. 1-jén vagy 6. után kezdenének el karácsonyra árusítani.. így is mekkora őrület és tömegnyomor van mindenhol az utolsó hetekben, szerintetek akkor mi lenne??? Engem speciel nem zavar. Mondjuk én még nem is találkoztam a dologgal, Lidl-be nem járok, Kikába szűk hete voltam, és nem láttam semmi karácsonyit, csak őszi és Halloween cuccokat.

Szerintem nem kell foglalkozni vele. Ha nem érdekel elmész mellette, ha érdekel körülnézel. Én sem idegesítem magam azzal, amire nem vagyok kíváncsi.

Én speciel nem vagyok ünnep párti, semelyik ünnepet nem csípem túlságosan, pláne a karácsonnyal állok hadilábon. az egyetlen dolog amit szeretek benne, a kirakodók, vásárok, az a karácsonyi hangulat, ami bizonyos helyeket megszáll a karácsony ELŐTTI időszakban, mindegy mikor kezdődik, feldíszítettgiccsesáruházastul Coca-cola reklámostul és bugyutakarácsonyifilmestül szeretem.

2009. okt. 12. 20:26
 17/18 anonim ***** válasza:
60%

Hozzáteszem, az elmúlt 1-2 hónapban igenis árultak átmeneti kabátokat az üzletek. Magam is kerestem, így tudom. Nem mondom, hogy hetedhét országra szóló választék volt/van, de azért hogy nem is volt átmeneti csak téli kabát, az egyszerűen nem igaz.

Azt meg nem csodálom, ha már nem raknak ki új átmeneti kabát kollekciókat, hanem jönnek majd a télik, mivel rohamosan fog lehűlni az idő - az emberek általában hamarabb beszerzik a dolgokat, ilyenkor már nem fognak nagy tételben rendelni vmi olyanra, amiben már benne vagyunk, de mindjárt vége.

2009. okt. 12. 20:31
 18/18 anonim ***** válasza:
79%
Az átmeneti kabátokra visszatérve: én csak olyanokat láttam az elmúlt másfél hónapban. Én azt nem akartam venni, mert van már 3, viszont már nyáron kinéztem, hogy milyen stílusú télikabit szeretnék, amikor bemutatták az őszi/téli kollekciókat, és én meg télit nem találok, mert még alig van. Legalább is a pécsi árkádban múlt héten még nem sok üzletben volt.
2009. okt. 12. 21:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!