Mi a véleményetek a költőkről?
Nekem pl. könyvekkel nincs bajom, de verseket és a költőket nagyon nem szeretem, illetve azzal van a bajom, hogy az iskolában túl nagy hangsúly kapnak.
Több értelme lenne kötelezővé tenni a biologiát, kémiát, fizikát, művtörit, vagy akár földrajzot, mint irodalomból megtanítatni ezt a sok önéletrajzot.
Meg kell tanulni a költők feleségének, szüleinek a nevét, semmi hasznát nem látom, főleg úgy, hogy vannak emberek akik sokkal többet tesznek le az asztalra (pl Einstein önéletrajza sehol nem követelmény, de Darwin-é sem) mégse kell tudni róluk semmit ... A költők nem dolgoztak, hanem a hobbiuknak éltek, a fent említett kutatók, fizikusok, sokat utaztak, gondolkoztak, tanultak, mégis elhanyagoljuk őket ellentétben a költőkkel, akiknek nagy része nem hogy nem dolgozott rendesen, de pl. még háborukból is kihúzták magukat, mondván, hogy vérbaja van, tüdőbeteg stb...
Neked meg üzenem, hogy megpróbálhatnál egy árnyalatnyival kultúráltabb lenni...
Szerintem, amíg ilyeneket írnak le, addig nem hülyeség:
"Talán eltűnök hirtelen,
akár az erdőben a vadnyom.
Elpazaroltam mindenem,
amiről számot kéne adnom.
Már bimbós gyermek-testemet
szem-maró füstön száritottam.
Bánat szedi szét eszemet,
ha megtudom, mire jutottam."
József Attila
Ha érdekel, van tovább is.
Én nagyon nagyra becsülöm a kutatókat, fizikusokat, kémikusokat, matematikusokat, csillagászokat. De ahogy ők nem helyettesíthetőek a költőkkel, úgy a költők sem helyettesíthetőek velük.
Nem vagy egy kimondott műrajongó, de azért fel tudnék sorolni egy tucat verset, ami miatt helye van a költészetnek a világunkban és az iskolákban.
A fenti verset Radnóti Miklós írta. Olyan őszinte hazaszeretet van benne, ami totálisan hiányzik mondjuk Einstein (őt hoztad föl példának) alkotásaiból. Pótolhatatlan, mint ahogy a fizikában Einstein is az! Megjegyezném, Radnóti nem kerülte el a háborút, és a háború sem kerülte el őt!
Akkor ott van Petőfi. Keress rá mondjuk csak a "Füstbe ment terv"-re, vagy az "István öcsémhez" -re, de tőle aztán írhatnék nagyon sok jó verset. Az említett versek az ember családjának a szeretetét fejezi ki, amit érzünk édesanyánk, testvéreink iránt. Illetve tökéletesen kifejezi azokat az érzéseket, amiket bizonyos pillanatokban érzünk, és amikor érezzük, ha ismerjük ezeket a verseket, méginkább mélyülhetnek az érzéseink. Ez művészet! Művészetet és tudományt ne vesd össze, mert egyik sem pótolható a másikkal!
Petőfinek vannak harcra buzdító versei is, pl. "Talpra magyar". Petőfi elsők közt jelentkezett katonának és csatában halt meg Segesvárnál! Ezt is jó ha tudod, ha már az iskolában lepergett rólad.
Véleményem szerint aki a Resident Evil-t a költészethez hasonlítja, annak komoly problémái vannak. Kicsit olyan ez, mint a putrifalvai Lakatos Putyu cigány uzsorás ténykedését összehasonlítani Mátyás király uralkodásával.
Az IQ-d is meg merném kérdőjelezni, dehogy E.T.-vel nagyobb eséllyel találkozol majd, minthogy szert teszel valaha is elfogadható szintű EQ-ra, az már bizonyos.
Megmondom nektek őszintén,hogy lúzerek,tehát ilyen életképtelen nyálas embereknek látom őket.
Az életben semmit se értek el,nem tudnak élni,nem tudnak se pénzt keresni se példát mutatni,csak depis leszel tőlük akkor meg minek,őszintén?
Semmi értelme az egésznek,hogy olvassam KisPista versét,hogy Júliska Mariskába szerelmes lett de nem akart vele dugni és összejönni ezért írt egy baromságot,hogy a ,,gyötrelems szerelem ódája",vagy mittomén és ez mennyire sz_r,mennyire rossz,pedig ő szereti és blabla csak mondtam valamit.
Ezerszer inkább erősebbé tenném a matematika oktatást,nyelveket(legalább 3-t kellene tanulni),a sok f_szság helyett:irodalom,magyar nyelvtan,Ének,művészettörténet.
Ezeknek hol veszi a mai ember hasznát?SEHOL.
De pl. a mateknak szinte mindenhol,informatika,programozás matek,mérnök világ tiszta matek.
Én szépen ezekre helyezném a hangsúlyt.
Mert nézzük meg kik értek el többet az életben,egy mérnök vagy egy lúzer költő?
Ugye nem kérdés,hogy melyik?
Nyelvekben meg analfabéták vagyunk,nézzetek szét,Finnországban,Luxemburgban ott alap a nyelvtudás.
Finneknél erős a matek és a nyelv.
Meg is lehet őket nézni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!