Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Igaz e hogy ha valaki Roma...

Lőrinc3 kérdése:

Igaz e hogy ha valaki Roma akkor könyebb neki bejutni a Rendészetre?

Figyelt kérdés
csak őszinte válaszokat kérek.Köszönöm előre is.
2013. jún. 13. 08:34
 1/8 anonim ***** válasza:
szerintem igaz ... de nem kell satnyának és tök hülyének lennie, mert az nem előírás
2013. jún. 13. 08:57
 2/8 Andizsuzsi ***** válasza:
Igen. A Belügyminisztérium idén pályára terelési tábort is szevezett roma fiatalok számára, akik érdeklődést mutatnak a rendészeti munka iránt.
2013. jún. 13. 09:02
 3/8 dickharta ***** válasza:

hát ,ha 'Roma' a neved,az még nem feltételezi,hogy könnyebb lesz bejutni!

de ha roma származású vagy,nőnek az esélyeid.

nem értem mondjuk,hogy miért.., de mindegy is,mert nem engem szorítasz ki onnan.

2013. jún. 13. 09:41
 4/8 anonim ***** válasza:
igen, meg máshová is. Egyetemi felvételi elbeszélgetésen volt , hogy egy roma lány volt, és erre konkrétan rá is kérdeztek, és ő ő kapta a 2. legtöbb pontot......
2013. jún. 13. 10:00
 5/8 anonim ***** válasza:

Ezt hívják pozitív diszkriminációnak?

Mondjuk nem zavar, inkább ez legyen, de ha konkrétan rákérdeznek valahol, ahogy az előző válaszoló írta, azért az már durva.

2013. jún. 13. 10:15
 6/8 anonim ***** válasza:
Úgy tudom igen, de ehhez képest a miskolci rendőr laktanyában, ahová a rendőrpalánták járnak, kb eddig vagy kettőt láttam, de az is inkább csak ilyen " lehet,hogy cigány " kategória volt. Egyébként nekem is rémlik,hogy erősen próbálják nyomni őket a rendőrségre, egyetemekre..
2013. jún. 15. 21:28
 7/8 anonim válasza:
Nem tudom most milyen de olyan 3-4 évvel ezelőtt olyan volt, hogy ha egy terhes roma lány ment felvételizni akkor megkapta a szociális helyzetért a maximálisan kapható + pont számot - ebben sem vagyok biztos de 80 pont körül - és ha mellé nem nem kifejezetten hülye akkor egész jó helyekre is felvételt nyerhetett :D
2013. jún. 20. 05:01
 8/8 anonim válasza:
7. vagyok igaz rendészetnél szerintem nem előny ha terhes roma lány vagy de máshol biztosan + pontokat lehet érte kapni... de mostanában rendészeten is elég nagy a szórás a mostani évben is elég buta indokokkal vagy pár esetben indok nélkül hazaküldték a felvételizőket mert telített a szakma... így akár roma akár nem roma ha megfelel a kritériumoknak akkor felvételt nyerhet :D
2013. jún. 20. 05:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!