Érdemes bemennem még?
Felnõttképzésen érettségizek tuti bukàs a matek, na meg holnap javíthatnék töribõl amit még félórája kezdtem olvasgatni meg ott vab az angol amibõl tanultam múltkoris csak olyan magas a pont határ hogy egyes lett.
érdemes bemenni? megtudom még csinálni vagy pótvizsgázzak nyáron???
Én biztos bemennék. Hátha mégis sikerül, egyszer talán mindenkinek lehet szerencséje, elvégre a remény hal meg utoljára :)
Továbbá ha csak az egyik tárgyból sikerül levizsgázni, már megérte bemenni, mert a pótvizsgán annyival kevesebb tárgyból kell teljesíteni. Végül ne felejtsd el, hogy most azoknál vizsgázol, akik tanítottak, a pótérettségi viszont nem biztos, hogy abban az intézményben lesz, ahol eddig tanultál, szóval akkor még segítő szándékra sem számíthatsz a számodra idegen tanároktól.
Elmesélem a történetemet. Hétfőn brutális vizsgám volt az egyetemen. Félévente 1-2 ember csúszik át kettessel. Alábecsültem a témát, négy nap nem volt elég a tanulásra, még vasárnap este is gondolkodtam rajta, hogy fölösleges bemennem ennyi tudással, ha belenyúlok egy rossz tételbe, csak vérig alázom magam.
Aztán úgy gondoltam, hogy túl sok veszteni valóm nincs, bár remegett kezem lábam, de elmentem. Kihúztam a legeslegegyszerűbb tételt (pedig nem is azt akartam) és még el is ment a tanár időközben ebédelni, amikor már a tétel nálam volt. Kérdezett egy csomót, kilogikáztam a helyes választ és olyan csont nélküli 5-öst kaptam egy állásajánlattal tetézve, hogy csak hebegtem habogtam össze-vissza, kifelé menet még magamhoz sem tértem, de lépten-nyomon gratulált egy-egy folyosón várakozó diák.
Igazából még mindig nem hiszem el, a tanár is gratulált és elmondta hogy legyek magamra nagyon büszke, én vagyok az egyetemen a második ember, akinek hajlandó volt 6 év alatt ötöst adni.
Ha most belegondolok, hát jó nagy barom lettem volna ezt kihagyni! Már éppen a béka segge alatt volt minden önbecsülésem vasárnap, teljesen össze voltam törve és az, hogy ezt megcsináltam és ráadásul ilyen eredménnyel, hát felért egy hatalmas lelki pofonnal jó értelemben! :))
Hogy miért írtam ezt le??
SOHA, DE SOHA ne mondd azt, hogy nem fog menni és ne add fel!!!!
Tanulj amíg tudsz, mondogasd magadnak, hogy sikerülni fog, aztán pedig nézz szembe a vizsgával! Ha buksz, még mindig mondhatod azt, hogy legalább megpróbáltad és felszívhatod magadat, hogy nem baj, most nem voltál elég jó, de legközelebb megmutatod mindenkinek!!
Sok sikert, bízz a szerencsédben! :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!