József Attila skizofrén vagy tudathasadásos? Ugyanaz a kettő?
"A skizofrénia nem jelent "tudathasadást" vagy "többszörös személyiségzavart" (ezeket manapság disszociatív személyiségzavarnak is nevezik), és gyakran össze is keverik a két betegséget."
De gondolom, ezt már olvastad.
"A skizofrénia nem más, mint amikor felbomlik a képzet és valóság viszonya.
Képzelet => Valóság
Valóság => bizonytalan konkrétum (Azaz a képzelt valóság és a tényleges valóság folyton ütközik egymással és így folytonos bizonytalanságot eredményez, de képes egyszerre létezni - mellékesen emberfelettien hiteles fantáziát teremtve -)
És ez a két képzet egyszerre van jelen a tudatban, ez okozza az irracionális világnézetet, amiben a tudat folyton-folyvást csalódik a képzeteiben, amint a tényleges valóságot érzékeli."
- Legalábbis én ezt szűrtem le Fredric Jameson - Posztmodern c. könyvéből (Amikor a polifón tudatot elemzi)
Köszönöm a válaszokat.
Természetesen a wikipedia oldalt olvastam, de nem tudtam leszűrni igazán a különbséget. :-) Plusz a József Attila kérdést sem sikerült tisztáznia.
Köszönöm még egyszer. :-)
Border volt. Nézd meg a verseit. Vagy elemeztesd ki egy borderrel, nézd meg mennyire talál magára.
Teljesen rendezett (formájában), egymásra épülö elemek és gondolatok. Zseniális (oké, szubjektív vagyok, nekem is Borderline-om van)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!