Miért van az, hogy munkatapasztalat nélkül egy kezdőt szinte sehova sem vesznek fel? Ha nem adnak munkát, honnan lenne tapasztalat?
Nem értem ezt a gondolkodást.
Megértem, hogy a legjobbat akarja mindenki felvenni, de egy abszolút kezdőtől hogyan akarnak munkatapasztalatot elvárni?Ha eddig nem volt munkája vkinek,akkor honnan lenne tapasztalata, mondják már meg?
programozó vagyok. már középiskolában is gyártottam azokat a referenciamunkákat - nem pénzért, mindössze azért, hogy legyen mit felmutatnom - amik elegek voltak ahhoz, hogy meggyőzzék az első munkaadómat. ennek persze már sok éve.
a lényeg a lényeg: a középiskola vége és az egyetem, főiskola végigbulizható, lehet lábat lóbálni, de az élet nagy pofont ad amikor kiderül, hogy hoppá minő meglepetés a munkaadókat nem az érdekli, hogy az ember mennyit volt képes seggelni a melegben, hanem h mit is ér a valós tudása.
úgy, hogy nem tudom mi a szakmád sajnos nem tudok semmi hasznosat mondani, de minden szakmának megvannak az olyan kerülőútjai, amivel gyakorlatot lehet szerezni még munkakezdés előtt, és ami felmutatható. az más kérdés persze, hogy a többség sz@rik erre, inkább igyunk még 2 fröccsöt, fiatalok vagyunk, ráérünk a munkán később gondolkodni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!