Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mennyit ér ma egy Petőfi...

Mennyit ér ma egy Petőfi kézirat másolata?

Figyelt kérdés

2013. jún. 5. 13:02
 1/4 anonim ***** válasza:
Attól függ, ki másolta, mikor, eredetiről másolta-e (amit nehéz igazolni :)), és hogy kinek kínálod eladásra.
2013. jún. 5. 13:10
 2/4 anonim ***** válasza:
fénymásolata? semmit!
2013. jún. 5. 13:37
 3/4 anonim ***** válasza:

Ja, hogy fénymásolat? Azt hittem, kézirat, amit valaki az eredetiről másolt még Petőfi életében. Ha mai másolat, akkor tényleg semmit.

(Első voltam.)

2013. jún. 5. 13:59
 4/4 A kérdező kommentje:

Nem fénymásolat! Azt írtam volna, na meg eleve fel sem tettem volna a kérdést...

Ez áll benne: "Ezt a könyvet az eredeti kézirat nyomán az 1848-as emlékbizottság hozzájárulásával és támogatásával Petőfi születése napjára és a szabadságharc századik évfordulójára kiadta a Magyar Partizánok Bajtársi Szövetsége és a Partizánbarátok Szövetsége.

A kiadás munkáit Szimonidesz Lajos és Kovács István végezték. A mű nyomását a Szikra Rt. végezte. A kiadásért Kovács István, a nyomásért Nedeczky László felel."

Benne van még: "Az eredeti kézirat egy kék borítékos füzet a Magyar Nemzeti Múzeum kézirattárában. Terjedelme 45 írott, 3 tiszta és 2 borítólap. A nagy költemény a költő életében nem jelent meg. Először csonkítottan és rossz szöveggel 1851-ben látott napvilágot. Teljes szövegét csak Havas Adolf adta ki 1892-ben. Új, teljes szövegkritikai kiadását most készíti Varjas Béla, a Magyar Nemzeti Múzeum Széchenyi-könyvtárának igazgatója, Petőfi összes művei centenáriumi kiadása részére."

Név szerint dédnagyapám nevére van írva. A VII. tanosztályparancsnokság bajtársi körében szervezett szavalóversenyen elért 3.helyért. Miskolc, 1948.április.3. és rajta van a Bajtársi Kör elnökének és titkárának aláírása.

2013. jún. 6. 10:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!