Ismertek ilyen zsidó családokat?
Szervusz!
Minden népnek megvan a saját kultúrája, társadalmi, vallásos szokásai. Talán ettől is ilyen sokszínű a világ még egy nemzeten belül is. Én valamikor olyan munkahelyen dolgoztam, ahol 11 féle nemzetiségű emberek dolgoztak, minden konfliktus nélkül, inkább érdeklődéssel tekintettünk egymás szokásaira, életére. Ma már sajnos ez a fajta szemléletmód nem létezik. Az emberek nem toleránsak, inkább kritikusak a másság miatt, pedig ezzel csak saját környezetüket mérgezik meg. Ha jól belegondolunk, mindannyian Noé leszármazottai vagyunk, nincsen mit fölvágni senkinek semmivel.
Ha például olvasom a Bibliát, és annak tanítása hatással van a gondolkodásomra, és ez miatt másként viselkedem,(lehet előtte szókimondó, meggondolatlan, kritikus meglátású voltam), kedvesebb, csendesebb leszek, na mindent fognak rám mondani, csak jót nem. Pedig csak annyi történt velem, hogy megváltozott a szellemi értékrendem, amelyhez akkor is ragaszkodom, ha ez másoknak nem tetszik.
Üdvözlettel: Zita
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!