Mi ez az S. Ábeles hülyeség? Tényleg megjelent a gondolatrendőrség?
Hát az ész megáll, mi az, hogy csak mert írogat verseket, ők bizonyítottnak látják, hogy márpedig meg akart ölni embereket a srác.
Nem durva ez egy kicsit egy állítólagos jogállamban?
Ez véletlenül nem a gondolatrendőrséget jelenti úgy mellékesen? Hát ide is elérkeztünk ...
De könyörgök, hát ezek után vigyáznom kell, mert ha pl krimiíró vagyok, és írok egy regényt fantasztikus cselszövésekről, rögtön lecsapnak rám, hogy "tuti meg akartam tenni" ????
Hol élünk már? Mi ez?
Ti egyetértetek vele?
(bár azt megjegyezném, hogy persze megint úgy alakították az ítéletet, hogy ne kelljen magyarázkodni az előzetes miatt, és mily csoda, pont annyit kapott, amennyi passzol azzal az idővel, amit kedvezményeket leszámítva le kéne ülni a, azaz az egyenleg nulla, de lényeg, hogy ő se tudjon követelni semmit az államtól, ez is agyrém egy szokás nálunk ... csak azért igen ijesztő, hogy már a gondolatokkal is vigyázni kell)
ez a fazon mielőtt ügye lett regisztrálva volt a poet.hu-ra ... ott nem egyszer "beszélgettem" vele én is, tehát van némi képem a világhoz és emberekhez való hozzáállásáról ... az agresszivitása feltűnő volt, de többen úgy gondoltuk, hogy egy meg nem értett kölyök ezzel a stílussal akarja felhívni magára a figyelmet (a szövegei alapján istennek is képzelte magát) ... mai napig úgy gondolom, hogy csak erről volt szó - tehát a rosszul értelmezett feltűnni vágyás -, mert aki komolyan gondolja a tömeggyilkosságot az nem ír róla előre
de aztán a fene sem tudja, hogy mi lett volna, ha ...
ott az a svéd fazon, meg néhány amerikai egyetemi randalírozó ...
az érdekes az, hogy egy bomlott elme értékelheti úgy ezt, hogy "előre leültem a büntetést, most már elkövethetem amit terveztem" - és ha így lesz, akkor is ez lesz a véleményed?
na igen, bármennyire is bomlott az elméje, ahhoz azért lesz esze, hogy nem fogja világgá kürtölni ...
Szóval ez úgy hülyeség, ahogy van sztem, de hát gazságszolgáltatásunk ismét nagy erőkkel lecsapott "sikeresen" arra, amire nem kéne ....
Nem az volt a probléma, hogy milyen verseket írt, hanem hogy fenyegette a csoporttársait és a cselekmény előkészületi szakba lépett: fegyvert vett, lőni tanult...
Btk. 166. § (3) Aki emberölésre irányuló előkészületet követ el, bűntett miatt öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
hát de ennyio erővel bárki aki beiratkozik egy sportlövészeti klubba, lecsukható, mert fogjuk rá, hogy azért tanul, mert tömegmészárolni akar...
nekem ez az ügy kicsit bűzlik, amolyan hű de jól lecsaptunk a nagy semmire, aztán utána persze muszáj volt már önigazolni és bizonyítani a szintén nagy semmit. én végighallgattam az ügyészi beszédet is, a bírói indoklást is, de nevetségesek sztem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!