Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » El lehet ezt fogadni valahogy?

El lehet ezt fogadni valahogy?

Figyelt kérdés

Sziasztok! 17 éves lány vagyok. Nem panaszkodni jöttem, csak szeretném kiírni magamból azokat a dolgokat amik bennem vannak, gondoltam itt jó helyen járok.

Nem vagyok megelégedve magammal. Semmilyen téren. A legnagyobb problémám, hogy nem tudom magam elfogadni olyannak, amilyen vagyok. Zárkózott, magamba forduló vagyok, nem engedem magamhoz közel az embereket, félek minden kudarctól, minden visszautasítástól, kritikáktól. A külsőm közel sem a legszebb, de nem ezen van a hangsuly. Igazából az a bajom, hogy néha rámtör valamiféle irigység. Ha látom a velem egy idős lányokat, akár képen, akár élőben, egyszerűen irigy vagyok, vagy nem tudom minek nevezzem ezt. Mindig mondogatom magamnak, hogy milyen jó nekik, hogy bármit magukravesznek, jól néznek ki, nem kell sminkelni, nem kell fodrászhoz menni, mert a természet elvégezte a dolgát. Nem akarok olyan lenni, mint ők, csak nekik olyan jó, gondolom én.... A másik az, hogy mind társasági emberek, könnyen oldódnak, elvegyülnek.Tudom, hogy ezen is csak én tudnék változtatni, de , nekem ez sehogysem megy. Az emberek többsége, már aki ismer és ismeri a körülményeimet, sajnál, néha-néha csak azt érzem, hogy szánalomból állnak szóba velem. Unalmas vagyok mindenkinek. Még a legjobb barátom előtt sem tudom elmondani ezeket a problémákat, mert félek, hogy elüldözöm. A leghülyébb ebben az egészben, hoogy ezek ellenére amilyen vagyok valójában, megjátszom néha magam, próbálok más lenni, de lesüt rólam, hogy erőltetem az egészet, ugyhogy hagyom a francba. Önbizalmam nulla, szinte utálok kimenni emberek közé. Nagyon ritka, amikor elfogadhatónak látom magam, akkor is jön egy- egy lenéző pillantás vagy elejtett szavak, ami rendesen helyretesz. Igazából nem tudom mit tegyek.

El lehet ezt a helyzetet fogadni? Vagy mindig ez lesz?

2013. máj. 5. 16:41
 1/3 anonim ***** válasza:

Én is ilyen voltam. Mindig is itthonülős. Tavaly lementem párszor 1-2 helyre, pár ismerőssel. De rá kellett jönnöm, ez nem én vagyok. Az én akkori kinézetem meg hagyjuk. Konkrétan undorító voltam (nem arcra). Ez volt 1,5 éve. Ma már nincs bajom, sokat változtattam. Na de a közösségi élet... Egyszerűen nem szórakoztat. Rossz, hogy itthon vagyok, de azóta megtanultam elfogadni és leszarni. :) Ne akarj más lenni, mert az tényleg csak kínlódás. Ha ilyen vagy, ilyen vagy. Ennyi. Nem lesz mindig ilyen, még max pár évig. Igazából a külsődre is volt pár rossz szavad, de arról nem tudok nyilatkozni. Ha gondolod, küldj valami képet és akkor arról is tudok írni. Mert azt, hogy jól nézel-e ki, nem te döntöd el. :) Magaddal szemben mindig elfogult vagy, valamilyen irányba.

Mindent el kell fogadnod és csak azon akarj max. változtatni, amin "könnyen" tudsz. Feszesebb comb, új ruhatár, új haj, stb.

2013. máj. 6. 01:48
 2/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a választ. Képet most nem küldök, mert a számítógépem memóriája teljes egészében elveszett, úgyhogy nincs rólam semmi kép. Az arcomon nem tudok változtatni, az alakom változtatásába belefogtam már, csak az a baj, hogy bármennyire is utálom ezt a helyzetet, de mindig feladom 1 hét után. Talán most sikerül mégis, bízom benne. Nincs sok lehetőségem a szórakozásra, kis faluban élek, itt mindenkinek megvan a saját baráti köre, nem nagyon szeretik az új "betolakodókat", na meg én sem vagyok az a nagyon beilleszkedős típus. Bulizni nem járok, külső miatt, meg amúgy sem visz rá a szentlélek. Majd meglátom, hogy alakul, remélem változik a helyzet. Amennyi pozitívum van bennem, szerintem, hogy nem vagyok bunkó másokkal, próbálok normálisan szólni, még ha ki is hoznak a sodromból. Mondjuk, aki szeret kritizálni, ezt is jól leszólja, de nem foglalkoztat annyira. Remélem nem űzök el magam mellől ezzel a hozzáállással sok embert, mármint azokat akik vannak.

Még egyszer köszi a választ, megnyugtató, hogy nem vagyok egyedi példány a Földön. Szép napot!

2013. máj. 6. 09:30
 3/3 anonim válasza:

17 éves vagy. Ez azt jelenti, hogy még érettségi előtt állsz, igaz? Ha utána továbbtanulsz, esetleg találhatsz hasonló beállítottságú embereket, mint amilyen te vagy. (Mert nem vagy egyedül ezzel a problémával! :) )

Nem tudom, vannak-e ilyen terveid, csak egy tipp volt. Én sokáig féltem a változástól, de néha csak jót hoz.

Én akkor változtam sokat pl. önbizalom és nyitottság terén, amikor továbbtanultam, albérletbe költöztem a fősuli miatt.

2013. máj. 28. 14:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!