Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mi van manapság az emberekkel,...

Mi van manapság az emberekkel, miért ennyire arrogáns mindenki?

Figyelt kérdés
21 éves vagyok és nagyon úgy érzem, hogy nem abba a korba születtem, ami nekem való volna. Sokan mondják, hogy mondjuk 20-25 éve barátságosabb volt a légkör, most meg mindenki a világ közepének képzeli magát és lenézi a másikat. Mi van az emberekkel?

2013. ápr. 29. 22:58
 1/9 anonim ***** válasza:

Nincs pénz az ilyeneknek, a csajoknak f*sz kell, a csávóknak lyuk soroljam még?

20/F

2013. ápr. 29. 23:04
 2/9 A kérdező kommentje:
Jaja, amúgy a fennhéjázás, meg hogy nem ereszkedem le a másikhoz leginkább a korosztályomra jellemző, de egyre inkább észreveszem az idősebbeken (30 év felett) is...
2013. ápr. 29. 23:06
 3/9 anonim ***** válasza:

Azóta a világ is jócskán megváltozott, igaz hogy én is veled egykorú vagyok, de én is ezt veszem észre napról napra mint te.

Ennek is az az oka hogy nincs pénz a média csak a szemetet ontja magából és persze a sok Tv műsor meg filmek azok amikből az emberek többsége veszi a példát és ez a baj.

De nem csak ebből, egyes emberek sajnos azt hiszik hogy ha kicsivel keresnek többet a többieknél már ők a királyok. És sajnos mást is észreveszek, sokan már nagyban letojják mivan itt és nem foglalkoznak a jövővel, rengeteg ember dobja el a szemetét mindenhol, nem törődnek a környezettel nagyon sokan, pedig fontos lenne mert már most észrevehető hogy az időjárás is kezd megbolondulni és ez mind ennek az oka. Oké hogy már minden pénzbe kerül a szemételszállításáért is fizetni kell, legtöbb városban már lomtalanítás sincs, így az emberek a lomot vagy az erdőkbe vagy olyan helyekre dobják le ahová nem kéne, és semmi nem takarít el utánuk mert nincs rá pénz.

A mai fiatalok többsége is szétissza az agyát akár detoxba is megy annyira részegek, mert sajnos már a 14 éveseket is kiszolgálják mindenhol elég régóta már, és olyan szinten rászoktak már mindenre hogy ha ők isznak akkor ők a nagy parti arcok és hogy a többi egy csicska a szemükben. Persze ennek az oka az hogy a szülők már több műszakban dolgoznak akár 3-ba akár 12 órába alig vannak otthon a gyerekkel és sokan nem is látják, nem is tudnak róla hogy mit művelnek. Akik meg rendesen dolgoznak még és van idejük a gyerekkel foglalkozni azt a gyereket meg a többi szippantja magába és a gyerek is csak a hülyeséget tanulja el tőlük és akkor már persze hogy kezelhetetlen és ez kihat 25 éves korig is akár.

Nagyon olyan kevés velem egykorú embert ismerek akik parti arcok voltak, meg lenézőek és már benőtt a fejük lágya mert rájöttek hogy nekik kell dolgozni és eltartani magukat, de sokan még mindig a szüleiken élnek és az ő pénzüket bulizzák el, ahelyett hogy vagy normálisan tanulnának olyat amivel el is tudnak helyezkedni és nem csak a buli miatt járnak egyetemre vagy valahová máshová.

És ennek az oka az hogy ilyen a világ.

2013. ápr. 29. 23:35
 4/9 anonim ***** válasza:

Ehhez több minden hozzájárul.

Nem nevezném feltétlenül arroganciának azt, ami kiváltképp jellemző sok személyre, inkább egoista, gerinctelen és kicsinyes magaviselet tűnik fel számomra. Ezek megnyilvánulások a gazdasági színvonal romlásának következményei is.

Sokan úgy fekszenek le ma, hogy nem tudják lesz-e állásuk holnap.

Sokan úgy kelnek majd fel holnap, hogy nem tudják mit fognak kezdeni, mert már hónapok óta munkanélküliek.

Sokan úgy mennek haza maholnap, hogy ok nélkül kirakták a munkahelyükről és otthon várja őket a 3 gyerek és a feleség.

Az embertelen idők megváltoztatják az emberek jellemét.

Tévhit az, hogyha valaki arrogánsan, lekezelően, tapló módon viselkedik, akkor az azért van, mert az adott személy annyira jól érzi magát a bőrében- épp ellenkezőleg: a nagy arrogancia vagy ostobaságra, vagy belső fájdalomra/teherre utal. A kamaszok körében gyakoribb az előbbi, a felnőttek körében az utóbbi.

2013. ápr. 29. 23:43
 5/9 anonim ***** válasza:
91%

Mert mit látsz mindenhonnan ömleni? Csak akkor érsz el valamit, ha a másikat letaszítod. Egyénközpontú világban élünk.

Le van szarva más mit gondol. De én bármit megtehet.

Már a legalapvetőbb, kezdetleges "szabadságjogok" sem érvényesülnek - "Addig van jogom bármihez, míg másnak azzal zavart nem érek el".

Le van szarva a másik. Én vagyok a király, bármit megtehetek.

Másiknak valami baja van? Mit érdekel az engem.

Ha nekem van valami bajom, akkor persze rögtön ugorjon mindenki.

A másik jellemző a világunkra nézve.

Mindenki zárkózik be magába, alig tudsz valamit olyanokról, akik évekig egy légtérben vannak veled.

De ha valakit ki lehet használni, vagy bántani, akkor ki is használják és bele is rúgnak.

Visszatérve, gondolkozz el, hány jó havert ismersz, akiről alig tudsz valamit.

Sajnos egyre kevesebb a jó szívű, becsületes ember. Mert már ők is rákényszerülnek, hogy bezárkózzanak, ne törődjenek másokkal mert :" úgy is kihasználnak".

Hogy ez minek köszönhető?

Erre szerintem aki átfogó választ tud adni, az ember legyen a talpán.

A marketing alaptana: minden embernek legfontosabb, önmaga.

2013. ápr. 30. 00:45
 6/9 A kérdező kommentje:
De nekem már rohadtul elegem van ebből, változtatni akarok ezen az egészen.
2013. ápr. 30. 08:40
 7/9 A kérdező kommentje:
Meg most tényleg itt van a másik dolog, hogy ha rosszkedvűek és letörtek az emberek, akkor miért nem fogadják örömmel olyasvalakinek a közeledését, aki őszintén nyílt és barátságos? Ezt nem értem, mert nekem mindig jólesik a sok szemét, morgó, egoista ember között, ha valakinél ezeknek az ellenkezőjét tapasztalhatom... :(
2013. ápr. 30. 08:43
 8/9 anonim ***** válasza:

Ahogy már többen megfogalmazták fent, két típus létezik.

1. Aki alapvetően arrongáns, nagyképű, kihanemén típusú "ember". Ők azok akik nagyon sokat képzelnek magukról, lenézik a másikat. Az ilyen személyeknek az érzelmi intelligenciája (empátia) nincs a helyén, nem tudják beleképzelni magukat a másik ember helyzetébe, ezért viselkednek úgy ahogy. Többségük (99%-uk) IQ-ügyileg sincs a helyzet magaslatán, elég csak megfigyelni őket.

Na ők azok, akiknek a gondolkodásmódján felfogásán soha az életben nem fogsz tudni változtatni, még ha a fene fenét eszik is!

2. A másik típust nem nevezném nagyképűnek sem pedig arrogánsnak. Csak mint ahogy feljebb írták, túlontúl sok a gondja. Munkahelyi, iskolai, magánéleti. Eléggé fos világban élünk, ahol az emberek néha több mint a napok felét munkával töltik, vagy retteghetnek a munkájuk megszűnésétől, és ezek a gondolatok töltik ki a szabad óráikat. Nem tudják teljesen elengedni magukat, nem tudnak évek óta teljes szívükkel teljes lényükkel örülni semminek. Jobb ember híján azokat bántják meg, akik a közelükben vannak, és egyátalán nem érdemlik meg.

Velük kapcsolatban egy dolgot tehetsz: barátságosan viszonyulsz hozzájuk, mert a lelkül mélyén jó emberek, csak ezt a jóságot ideiglenesen elvette tőlük a mai társadalmi berendezkedés és a gondok.

2013. ápr. 30. 12:23
 9/9 T.Reni ***** válasza:

Szia.

Nagyon sokan egyetértenek az érzéseiddel. Bár tudom, hogy ez nem az a rész ahol erről irni lehet(kell), de én szeretném leirni a fő okokat amiért ilyen a világ.

Első ok, hogy e világ istene Sátán.

Második ok, ahogy maga a Biblia is irja az, hogy Sátán lelett vetve a menyből a földre és mivel hamarosan pusztulás vár rá ezért minden erejét és ravaszságát beveti, hogy félrevezesse az embereket ( már akit lehet).

Harmadszor, a 2 Timóteusz 3:1-5-ben leirtak szerint most az utolsó napokban élünk. Itt nem a föld utolsó napjaira gondolok, hanem az istentelen emberek utolsó napjaira, hisz a Biblia szerint csak a szelidek öröklik a földet (Zsoltárok 37:11).

Abbol amit irsz, ugy vélem Te is egy ilyen ember vagy és eleged van már ebből a sok rosz dologbol.De van kiut, és te is tulélheted Isten háboruját. Ha érdekel hogyan irj privátban.

Szép napot Neked.

2013. ápr. 30. 14:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!