Ma este 20:35kor elment a nagypapám. Most ezek után mi a
teendő? Mit kell tennünk? L/16
Figyelt kérdés
Temetést azt mikor? És utána? Hogyan tovább? Ruháival és egyéb dolgaival mi legyen? Hagyjuk meg, vagy tegyük fel a padlásra? Hogyan próbáljam feldolgozni, hogy már nincs többé? Még sosem vesztettem el senkit, nemtudom kezelni és féken tartani ezt az érzést. Kértem róla mamámtól egy képet és szeretném, ha az órája is az enyém lenne. Mihez kezdjek most?
2009. szept. 23. 22:28
1/6 anonim válasza:
Részvétem! Az én papám 3 éve halt meg. Én az óráját tartottam meg, a ruháit gyűjtőkonténerekbe raktuk, ha már ő nem használhatja, akkor legalább a hajléktalanok, vagy azok, akiknek adják, hasznát vegyék. Szerintem feldolgozni sosem tudja az ember, de mindenki máshogy éli meg. Ha beteges volt és esetleg sokat szenvedett, akkor gondolj arra, hogy így a jobb neki, mert már nem érez fájdalmat. A temetés és a többit nem tudom, hogy mikor kell intézni. Gondolom a koporsót azt már akár holnap ki lehet választani, de szerintem később mondják meg, hogy mikor adják ki a testet az esetleges boncolás után. Legyél erős! R
2009. szept. 23. 22:42
2/6 anonim válasza:
szia . részvétem.
ÉN papám két éve halt meg, még mindig nem tudtam feldolgzni, szerintem nem is fogom. A temetés úgy van nálunk és szerintem a legtöbb helyen,hogy ha otthon hal meg akkor ugye szólni kell a temetkezési vállalkozónak, illetve előtte orvosnak. Nálunk a temetkezési vállalkozó a világon mindent elintézett, nekünk semmivel nem kellett törődni. Még az utolsó nyugdíját is rendezték a nyugdíjfolyósítóval. Ennyi a hivatalosrész. A kérdésed másik része.. hát... igazából semmihez nem tudsz kezdeni. Nekem annyi vigaszom, hogy az én papim nagyon nagyon beteg volt, neki sokkal jobb odaát. Igazából az ember ilyenkor saját magát sajnálja, hogy neki milyen rossz lett a halott nélkül, nem az elhunytat. Csak feltételezem, hogy a te papád is beteg volt. Ha sehogy nem megy akkor próbáld racionálisan. Az emberek meghalnak, az a természet rendeje, hogy a fiatalabbak temetik el az időseket. A visszája lenne természetellenes.
2009. szept. 23. 22:49
3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm. A gyors válaszokat is. És a többi személyes tárgya, mint például szemüveg, jogosítvány, borotva, szerszámok...? Ezekkel mi legyen? Múlt héten pénteken este hat körül vitte be keresztanyukám és mamám a megyei kórházba. Igazából az alkohol tette ezt vele.... Nem mondom, hogy olyan sokat ivott, napi szinte kb. egy liter bor meg alkoholmentes sör (utóbbit lehetett neki). Sok gyógyszert szedett. Igazából ha belegondolok, akkor magának kereste a bajt; előtte is volt emiatt kórházban. Mi mindent megpróbáltunk megtenni azért, hogy hagyja abba, de nem jártunk sikerrel. Voltak rövidebb-hosszabb időszakok, mikor nem ivott, de egy idő után mindig visszatért az italhoz. Tényleg magának kereste, de akkor sem tudok rá haragudni. Az epéje nem működött, mája szinte teljesen oda volt, a tüdeje pedig vizes volt, ezáltal pedig fulladt. A bőre sárga volt, a szeme pedig mint az ördögé, olyan sárga. Tegnap még azt mondták, hogy egy nagyon picivel jobban van, ma pedig már... Nyáron volt 60. Olyan fiatal még, hogy elmenjen...
2009. szept. 23. 23:06
4/6 anonim válasza:
Ez az élet rendje. Sovány vigasz, tudom, de ez van. Feldolgozni nem biztos, hogy fogod tudni. Én papám 5 éve halt meg, és még mindig nem sikerült. Amikor megkaptam a jogosítványomat, a könnyeimmel küszködtem, hogy mennyire büszke lenne rám... Érettségin szintén.
Amit csak szeretnél, tarts meg tőle. Beszéld meg a nagymamáddal.
A temetés egy kényes téma... nem tudom.:(
a jogosítvány és egyéb dolgok meg maradjon nálatok. Nagypapám jogosítványa apumnál van pl.
sok kitartást hozzá
2009. szept. 24. 11:12
5/6 anonim válasza:
Mindenek előtt részvétem...
Nekem 2 hete hunyt el a nagymamám, tudom milyen vacakul érzed magad, pár hét és jobb lesz...
Azért muszáj megkérdeznem, hogyha a mamád (gondolom a szüleid is, bár róluk nem nagyon írtál) jól van miért neked (állításod szerint csak 16 éves lánynak) kéne ezekkel foglalkozni?
2009. szept. 24. 21:00
6/6 A kérdező kommentje:
Nem nekem kell. Csupán érdeklődöm. Gondolom vannak olyan dolgok, amiket nem kívánnak velünk (velem és unokatestvéreimmel) megosztani, hogy ezáltal kíméljenek minket. De engem minden érdekel, mert elvégre a papám és tudni szeretném, hogy mi hogy lesz. Hogy ne hideg zuhanyként érjenek a dolgok... Ma voltunk temetkezési vállalkozónál, kiválasztottuk és megvettük a koporsót meg mindent ami kell... Holnap megy mamám beszélni a pappal, hogy jó-e neki az időpont meg miegyéb.... Majd csak lesz valami...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!