Mit tennél, ha beteg családtagod mellé "kiutalnának" egy tanfolyamot végzett cigány szociális gondozónőt?
Nézd, a származásáról senki nem tehet. A tanfolyamot elvégezte, van munkája is, feltehetően semmivel nem rosszabb, mint aki nem roma.
Nem azért lennék bizalmatlan, mert roma, hanem mert egy idegen ember lép be a házba, a családom személyes dolgai közé és én az emberekkel többnyire elővigyázatos vagyok. Szóval, semmi egyebet nem tennék, csak annyit, mintha nem roma gondozónő jönne.
Te mit teszel?
Első vagyok, és teljesen egyetértek veled. Ez egy nagyon bizalmi munkakör, magyart se mindenki enged be a házába.
Amúgy meg sokszor hiába az illetőnek a szándéka, hogy ő akkor majd beteggondozó lesz, ha mögötte ott a népes kiccalád, aki veréssel vagy fenyegetéssel arra kényszeríti, hogy megmondja, a munkaadójánál hol milyen érték van. Van nem egy ilyen történet, pl. pénztárosi állást kap, jól is dolgozik egészen addig, amíg a családból oda nem álltak öten rákényszerítve, hogy nekik kevesebbet számoljon, az eredménye meg az lett, hogy a pénztárost rúgták ki emiatt....
Pedig én még a gyerekemet cigány ovónöre sem biznám, ha gyermeked megveri egy cigány, ugy is a tied lesz a hibás, arra célozva hogy bellé van nevele a rasszizmus, és ha olyanok a szülök meg is vernek, kösz ebböl nem kérek.
Lakásodba meg be ne enged gondozni mert még valamit aláírat az idös személyel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!