Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Szerintetek szükséges hogy...

Szerintetek szükséges hogy higgyünk valamiben?

Figyelt kérdés
Mit gondoltok szükséges az, hogy életünk során higgyünk valamiben? Nem feltétlenül a vallásra gondolok, hanem mondjuk eszmékre, esetleg bizonyos személyekre, ti mit gondoltok erről?
2013. ápr. 9. 20:04
 1/6 anonim ***** válasza:
33%

A hit célt ad.

Cél nélkül nem lehet élni.

2013. ápr. 9. 20:07
 2/6 anonim ***** válasza:
Igen, hit nélkül nem élet az élet. De most nem az Istenbe vetett hitre gondolok, mert én pl. ateista vagyok. Hinned kell önmagadban, a lehetőségeidben, tisztában kell lenned az erényeiddel és hibáiddal, hinned kell a szeretteidben, abban, hogy minden rossz ellenére lehet szépet találni az életben. Mert lehet, bőven. Tehát hinni kell, van, akinek az Istenbe, egyházakba vetett hit ad erőt, hogy nincs szüksége, de ők is hisznek. Te is hiszel, a remény önmagában már hit. Reméled, hogy szép életed lesz, okos gyerekeid, reméled, hogy holnap egy jót fogsz enni, vagy ma éjszaka jól alszol. Ez is hit, ha belegondolsz.
2013. ápr. 9. 20:11
 3/6 anonim ***** válasza:
Igen.
2013. ápr. 9. 20:23
 4/6 anonim ***** válasza:
Nem hiszem, hogy valaha élt ember aki nem hitt egyáltalán semmiben. Aki még a maga képességeiben sem hisz (vagy valami pótlékban ehelyett), az nem egy életképes ember.
2013. ápr. 9. 20:32
 5/6 anonim ***** válasza:

Szerintem is kell, hogy higgyünk valamiben, főleg saját magunkban, a képességeinkben, és nagyon tetszett, hogy a remény is hit, mivel tényleg így van. Megnyugvást ad hinni valamiben, hogy nem minden teljesen sötét és bizonytalan.

Itt nem a vallásokra gondoltam, mivel én sem vagyok hívő ember. Persze belegondoltam már, hogy lehet, hogy boldogabb lennék, hiszen nem lenne annyi kétségem magamban és a világban. De az teljesen ellentmondana a személyiségemmel, és ahogy a világot látom, ezért nem tudom magam erre a fajta hitre kényszeríteni magam. De abban pl. hiszek, hogy a tetteinknek vannak következményei, és ha bűnt követek el (lopok, csalok, tönkreteszem mások életét), annak meglesz a büntetése is előbb-utóbb.

2013. ápr. 10. 01:29
 6/6 anonim ***** válasza:
Én önmagamban hiszek,ehhez nem kell templom!
2013. ápr. 10. 11:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!