Milyen csapatépítő programokat ajánlotok?
1. bizalomjáték. párban vagytok, háttal áll az egyik a másiknak, és "hátraesik", úgy, hogy a másik elkapja.
2. mindenki mond magáról három állítást, abból kettő igaz, egy hamis. a többieknek ki kell találni, melyik a hamis állítás:)
3. körbeáll az egész osztály, fogjátok egymás kezét. egy valaki elmegy, addig megbeszélitek, melyik két ember között lesz a "kapu". a személy visszajön, beáll a kör közepébe. senki sem szólalhat meg, a középső ember sem, csupán nézéssel kell utalni a bent állónak, jelezni kell felé szemkontaktussal, hogy ITT VAN A KAPU (vagy épp azt, hogy nem itt van). a középső embernek néhány próbálkozásig (mondjuk max. 3), ki kell találnia, hol van a kapu (azaz hol tud kimenni). aranyos játék, sokat lehet közben nevetni :)
hirtelen ennyi jut eszembe:)
TitkosJóBarát. A tábor elején mindenki húz egy nevet, és ő lesz a titkos jó barátja. Meg kell próbálni kicsit beszélgetni vele, odafigyelni rá, pl ha fázik akkor felajánlani eg ypulóvert, ha leejtett valamit, akkor segíteni neki, esetleg apró más ekdvességek (egy csoki, vagy az ebédnél kapott süti bejuttatása az ágyához) Szoktunk kitenni egy üzenőfalat is, ahova lehet rövid üzeneteket írni, vagy apró leveleket.
Attól függ milyen az osztály, mi minden évben játszottuk és sokszor húztam olyat, akit nem ismertem, de emiatt beszélgettem vele kicsit, jó emlékek :)
Ölelős gyilkosos szintén vicces, kivéve ha épp nagyon tini korban vagytok, akkor biztos nem vállaljátok be :)
Aztán szoktunk nevettetős játékot játszani. Kétfelé osztod az osztályt, egymással szemben felállnak és az A sornak az a feladata, hogy megnevettesse a B sort, nekik persze az, hogy ne nevessenek. Aki elneveti magát, vagy elmosolyodik, az átáll az A csapatba és nevettető lesz. Természetesen hozzájuk érni nem ér, de minden mást lehet bohóckodni :)
Illetve én szeretem játszatni az örzős játék változatait is. Ennek a lényege ugy az, hogy a játékosok nem mozogathatnk, amíg látja őket az őr, és így kell eljutniuk a zálogjukért a terem másik végébe (vagy a rét, mindegy :))) Ha az őr meglátja mozogni, akkor le kell csüccsennie. Itt több variáció is van. 1. akkor mehet tovább, ha egy másik játékos megérinti a vállát, 2. akkor mehet tovább, ha valaki kézenfogva visszavezeti a kezdővonalhoz 3. akkor mozoghat újra, ha visszacipelik a kezdővonalhoz (ez nagyon vicces!) aki már elért a zálogjáért és visszavitte a kezdővonalra, az nem mehet ki újra. Akkor nyernek a játékosok, ha MINDENKI visszajutott, tehát ez jó szervezést igényel, mert nem egyéni győzelem van :)
Ezer féle játékot ismerek, rengeteg tábort tartok. Milyen korosztály? Ilyesmikre gondoltál?
2 vagyok, jutottak még eszembe jók :)
Ehhez kell egy kis előkészület: magnó + összevágott zenék + 1 kg. rizs. A feladat lehet személyenként vagy csoportonként (véletlenszerűen beosztva persze, ezt én úgy szoktam h körbeállítom őket, ilyenkor jellemzően a jóbarátok egymás mellett és megy a számolás 1 2 3 4 és akire egyest mondtam ők egy csapat, stb) a játék lényege, hogy ki tud adott idő alatt több rizs-szemet megszámolni... persze, mindenki okoskodik stb. hogyan is lehet nyerni ebben a játékban... számolgat, öntöget (számoljhatsz rizs csatával is talán), majd amikor letelt az idő, jön a fondorlatos kérdés: milyen zeneszámokat ismertek fel a rizs-számolás közben... :D
Szintén nagy kedvenc nálunk a PORTYA. Ezt nem tudom ismered -e. több csapat (mondjuk kettő) és ugyanaz a kérdéssor, amikre választ kell adniuk/meg kell csinálniuk, minél kreatívabban. Lehet pontozni, de videózni is és majd jókat fogtok röhögni rajta. Írok néhány példát, hogy milyen feladványaink voltak:
1. Hány lépcső található a tábor területén?
2. Varázsoljátok ide nekünk a Balatont (Volt ott beaywatch futás és mindenféle vicces jelenet, amit el tudsz képzelni)
3. hozzatok egy minél hosszabb hajszálat
4. csináljatok nekünk egy sünit
5. Legyetek ti a falra hányt borsó
6. Merjetek nagyot álmodni
7. Képezzétek ki magatokat
8. rajzoljátok le xy-t/az osztályt csukott szemmel
9. Bajszos lányok szépségversenye
Bármi bolondságot ki lehet találni, ha vevők rá, sokat fogtok nevetni:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!