Miért érzem én ezt baráti megcsalásnak, amit a barátnőm csinál?
"Sziasztok, 21 éves lány vagyok."
Ha ezt nem írod ki akkor vagy azt hittem volna hogy 14 évesnél nem vagy több, vagy azt hogy egyenesen egy lelki segélyes csoportterápiáról vagy.
Ez az "én barátnőm és nem lehet a tied" kb nagycsoportos ovis szint szerintem.
Igen, így gondolom én is, kislányom is ezt csinálja a barátnőjével, oda-vissza, kölcsönösen :) Jaa, csakhogy ő még 10 éves :)
A másik, a lány akit tavaly megismertél, még nem barátnő, csak egy jó ismerős, a barátság hosszú idő alatt alakul ki, majd az idő bebizonyítja, hogy barátnők vagytok-e!
Nekem 2 nagyon jó barátnőm van, egyiket 12 a másikat 14 évesen ismertem meg, 3-an vagyunk barátnők. Most vagyunk 40 évesek :)
Egy barátság mélysége nem az együtt töltött idő függvénye.
Külföldön élek, sok barátom van, akivel napi szinten tartom a kapcsolatot, mégis a legjobb barátnőm az, akivel évente négyszer találkozok személyesen.
Hmm ha jobban belegondolunk ebben a "kapcsolatban" te voltál a szerető, hiszen:
1. te voltál a friss, az új
2. a régi barátnő "észbe kapott" miután megneszelt téged (mint a házastársaknál)
3. és most lekoptat téged a másik, ha már újra működik a kapcsolatuk (mint amikor egy szeretőtől kell megszabadulni)
4. te tudtál a másik csajról, hozzád ment panaszkodni ez a csaj (mint a szeretőhöz szokás) ő viszont nem nagyon ismert téged, és nem tudta milyen a kapcsolatotok.
Szerintem ne vedd megcsalásnak, keress más barátot. 21 évesen könnyen talál még az ember!
Megcsalásról kizárólag szerelmi párkapcsolat esetén beszélhetünk. Tehát ez kilőve, hacsak nem vagytok leszbikusok. (Semmi bajom velük, nem lenézően írtam.)
A barátság pedig nem kizárólagosság, nem tulajdonbirtoklás. A barátságnak önkéntes és kölcsönös alapon kell működnie, de nem várhatjuk el, hogy a másik mással szóba se' álljon. Tehát a Te hozzáállásod is furcsa kicsit, engedékenyebbnek, lazábbnak kellene lenned.
Én már rég megtanultam, hogy ez az ún "igaz barátság" nem létezik, ez csak egy illúzió. Az a nagyon bensőséges "jóbanrosszbanegyütt" feeling csak ideig óráig tart, aztán az emberi természet változatosság iránti igénye beleszól. Aztán idővel újra kialakul valakivel, akár ővele, akár másvalakivel. Ha a barátnőd nem bántott meg, nem tett direkben ellened semmit, akkor ne duzzogj, ne üldözd el a fruszrált elvárásaiddal őt. És nem ellenszenvből írtam ezt, csak ismerem az emberi természetet: az elvárás "lázadó kamaszt" csinál a másikból.
Tedd helyre fejben az értékrendet és próbáljatok pl hármasban programokat csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!