Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Hogy mondjam meg a szüleimnek,...

Hogy mondjam meg a szüleimnek, hogy nem akarok érettségizni?

Figyelt kérdés

Világ életemben hülye voltam. Kilencedikben megbuktam, tizenkettediket esti tagozaton kezdtem. Sosem tanultam, egyszerűen a legkisebb késztetést sem éreztem. Most itt vagyok egy hónappal az érettségi előtt, pár nappal a vizsgák előtt, amin eldől, hogy mehetek-e érettségire, és semmit sem készültem. Nem megy, képtelen vagyok rávenni magam. Nem is érdekel és nem is venném hasznát. 14 évesen sajnos nem láttam a mostani helyzetet, ill. nem ismertem magam, ezért mentem gimnáziumba. Sajnos csak most 19 évesen jutottam el idáig, hogy tudjam, hogy a tanuláshoz hülye vagyok. Szóval nyáron dolgozni szeretnék menni egy közeli gyárba legalább 1-2 évet, közben pedig elvégeznék egy 1 éves pincér képzést.

Angolból vagyok a legbutább. Kilenc évet vett el az életemből, de még bemutatkozni sem tudok. Angol vizsga már volt, de nem mentem be, valószínűleg nem érettségizhetek. 19/F

2013. ápr. 1. 14:38
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

"A gyárban nettó 150-200 ezer Ft-ot is meglehet keresni."

Aha...

Persze, biztos ezért van ekkora munkanélüliség, és ezért melózik az emberek egy jó része nettó 80-100-ért.

2013. ápr. 1. 19:27
 12/16 anonim ***** válasza:

Na jó, tegyük fel, hogy így van.

Akkor tessék, mond el a szüleidnek, hogy nem kell nekem érettségi, mert majd nettó 200-at keresek a gyárban fizikai munkával.

És közben igyekezz komoly arcot vágni...

2013. ápr. 1. 19:29
 13/16 A kérdező kommentje:

Apum 1,5 éve dolgozik gyárban (oda akarok én is menni), kezdésnek 120 ezer Ft-ot keresett. Most 152 ezer Ft-ot keres, + kajajegy és szépkártya. Ahogy írtam nem véglegesen, 1-2 évet dolgoznék ott. Ha 100 ezer Ft-os fizetéssel kezdek akkor kb. havi szinten 60-70 ezer Ft-ot félre tudnék tenni. 30 ezer Ft-ot adnék a szüleimnek a többit félre tenném.

Közben megszeretnék tanulni angolul is (így egy normális magántanárhoz is eltudnék járni) és elvégeznék egy szakmát, jelenleg a vendéglátásban gondolkodom.

2013. ápr. 1. 19:39
 14/16 anonim ***** válasza:
76%
Vendéglátás egy nagy túró a fémiparhoz képest. Iszonyat kereslet van a "vasas" szakmát végzett emberekre. És nem épp minimálbért kapnak...
2013. ápr. 1. 19:59
 15/16 anonim válasza:
77%
Szüleidnek van érettségije?Mert ha nincs,akkor ne estél messze a fától,ha van,eszméletlen büszkék lesznek Rád.A fizu nem mindig az érettségitől függ,egy kis szerencse is kell hozzá.Nekem sincs és nem panaszkodom az életemre.De hogy megnyugtassalak,én szeretném pótolni,mert kinéztem egy tanfolyamot magamnak,amihez kell.;)
2013. ápr. 2. 09:36
 16/16 anonim válasza:
62%

Nekem sincs érettségim,lassan 40 éves leszek...én is próbáltam,nem az agyam szerencsére,hanem az idő miatt nem jött össze.Ezt a hiányosságot jól fizető elfoglaltság kompenzálta,két idegen nyelvet beszélek és további 2 nyelven sem tudnak eladni.

Sok helyen jártam a világban és még fogok is menni.De az érettségit biztos leteszem,mert még lehet hogy megcélzok valamilyen tanfolyamot vagy esetleg főiskolát?Persze ha nem korhatáros.Nem szégyen ha nincs érettségid,az annál nagyobb szar,ha itt még ki is írod mekkora lúzer vagy...

2014. márc. 6. 12:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!