Milyen az az angol/brit humor?
nekem az angol humorról elsőre a Monty Python jut eszembe.
Nagyon sajátságos, de a maga módján rendkívül szórakoztató, szerintem az egyik legmagasabb humorkultúra az angoloké, de kell hozzá némi hajlam, vagy beállítottság, van, akinek nem jön be.
Amikor először néztem Monty Python-t, fapofával bámultam, egyáltalán nem tűnt viccesnek. Mikor másodszorra néztem, megszakadtam a nevetéstől.
Az angol humor legjellegzetesebb motívuma szerintem a tökélyre fejlesztett groteszkség (és ebből adódó helyzetkomikum). Amikor egymással tökéletesen össze nem egyeztethető dolgokat állítanak egy jelenetbe vagy szituációba, és az egészet a lehető legtermészetesebben adják elő. Ezt gyakran megfejelik szóviccekkel (amik angol szóviccek, ezért szinte lefordíthatatlanok), illetve parádés színészi játékkal, vagy írott formában ugyanilyen színvonalas leírásokkal és kommentárokkal. És általában (bár nem mindig) tetten érhető egy valós társadalmi helyzetre, jelenségre való reflektálás, esetenként paródia.
Példaként előhozhatnám a Monty Python csoport teljes munkásságát, vagy Douglas Adams regényeit, Galaxis Útikalauz Stopposoknak c. regényből és további négy kötetből álló ötrészes trilógiáját ;), a már említett Mr. Bean figurát, amely inkább a burleszk kategóriába esik, Hugh Laurie és Stephen Fry közös kabarésorozatát, vagy újabban az IT Crowd címmel futó vígjátéksorozatot.
Angol humornak azt hívjuk ami nem vicces.
Nincs humoruk egyáltalán,de még hülyéskedni sem lehet velük,mert nem veszik a lapot.Sok éves tapasztalat.
Kb ez amúgy olyan h magukat nagyon udvarisan npnek gondolják,mert ha a kisujjukkal véletlenül hozzádérnek a tömött buszon akkor már rögtön rebegik hogy sorry...de arra már nincs eszük hogy ha valahová belépnek akkor KÖSZÖNJENEK vagy ha távoznak akkor ELKÖSZÖNJENEK...
Sótlan egy nép,ahogyan a kajájuk is....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!