Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Bebizonyította már valaki...

Bebizonyította már valaki józan paraszti ésszel, hogy minden relatív?

Figyelt kérdés

Mit mond az, aki szerint nem minden relatív? Hogyan érvel?

Mit mond az, aki szerint minden relatív? Ő hogyan érvel?

A kérdést vitaindítónak szánom, bárki hozzászólása érdekel a témában!

2013. márc. 24. 21:41
 1/8 anonim ***** válasza:
81%

Semmi sem relatív csak a nézőpontok mások.

Szerintem ez egyértelmű.

2013. márc. 24. 22:24
 2/8 anonim ***** válasza:
Pont ez a relativitás lényege ember, az, hogy egy dolog több szemszögből nézve teljesen más. Nekem 5 órásnak tűnik egy unalmas opera koncert, ami legyen 2 órás, neked viszont ez a két óra mondjuk egy vidámparkban vagy a szerelmeddel, csak néhány pillantanak.
2013. márc. 25. 01:52
 3/8 anonim ***** válasza:
77%

Hát ebből nem lesz nagy vita....:)

Gondolom azért, mert nincs miről. Minden relatív, ez van. Talán csak a túrós palacsinta a kivétel. Az szerintem nem relatív. Esetleg ezt megvitathatnánk.....

2013. márc. 25. 10:23
 4/8 A kérdező kommentje:

Akkor majd indítom én a vitát, kezdjük ezzel:

http://www.youtube.com/watch?v=QFwv-pQ667c

Ti mit gondoltok: a lufi piros?

2013. márc. 26. 10:59
 5/8 anonim ***** válasza:

He-He, jó kis videó:)

Egyébként tök mindegy, hogy ki minek és milyen színűnek nevezi azt a lufit. Az is mindegy, hogy milyennek érzékeled. A tartalma a lényeg.

Az objektív valóságon nem módosít a szubjektív képünk.

Ha van egy üveg víz, az a kedvedért nem lesz egy hordó bor.

Lehet hogy rád máshogy fog hatni, mert az emberek nem egyformák. De attól az még önmaga marad. Nem fogsz tőle egyik nap énekelni, másik nap meg hányni.

Tehát nem mondhatjuk azt sem, hogy egy teljesen azonos helyzetben, teljesen azonos emberek, teljesen azonos tett esetén teljesen más elbírálást érdemelnek. Ha megerőszakolsz egy kis gyereket és megölöd, akkor hívhatod magad hősnek meg bármi másnak, attól még megerőszakoltál egy gyereket és elvetted az életét. Hogy szerinted ez helyes, az a torz személyiségednek az oka.

Ne vedd magadra amit írok, nem rád értem. Általánosan írom.

Tehát nekünk vannak fogalmaink. Ettől el lehet térni, csak nem célszerű, mert kommunikációs zavarhoz vezethet. (pl. ha szerinted megerőszakolni egyenlő nyalókát adni)

De ha te embernek vallod magad és vízre van szükséged, akkor neked 2H2O kell és nem mondjuk ragasztó.

A szubjektív világod nem írja felül az objektív valóságot, max más módon értelmezheted.

2013. márc. 26. 12:34
 6/8 Antimod ***** válasza:

"Ha megerőszakolsz egy kis gyereket és megölöd, akkor hívhatod magad hősnek meg bármi másnak, attól még megerőszakoltál egy gyereket és elvetted az életét."

Azért a környezet befolyása elég meghatározó. Magát a tettet természetesen nem minősíti, de relatív kontextusba helyezheti.

Lásd azeri katona, aki lefejezte örmény szobatársát. Idehaza életfogytiglant kapott (teljesen indokoltan), odahaza kitüntetést.

2013. márc. 26. 13:09
 7/8 anonim ***** válasza:

"Azért a környezet befolyása elég meghatározó. Magát a tettet természetesen nem minősíti, de relatív kontextusba helyezheti."

Na igen, írtam most egy regényt, de mindegy, mert abszolút igazad van.

2013. márc. 26. 13:29
 8/8 Antimod ***** válasza:

"Na igen, írtam most egy regényt"

Neked is, csak nem olvastam végig.

2013. márc. 26. 16:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!