Érdekes kérdés, titeket milyen témájú (ismerősötök által feltöltött) fotók érdekelnek leginkább a Facebookon? Miket néztek meg szívesen?
Itt most a felhasználó által feltöltött SAJÁT készítésű képekre gondolok, tehát nem az idézetes, vicces, mém és egyéb képekre.
Például: bulifotók, utazásos képek, olyan kép, amin csak az ismerős van (portré, ez lehet akár profi fotós által készített is), "mindennapi" programokról készített képek (állatkert, biliárdozás, stb., étteremben/kajákról készített képek.
Most hirtelen ezek jutottak eszembe, amiket ismerőseim leggyakrabban töltenek fel.
Az utazásosakat szívesen megnézem, meg bármilyen képet macskákról :D
Azt viszont nem, amikor csinál valaki magáról egy "fotósorozatot", és mind a 100 darabot feltölti, mikor alig van különbség köztük.
Köszönöm a választ!
Ja, igen, az állatos képeket kihagytam! :)
Az utazósokat szeretem, ha rajta kívül a tájból is látok valamit :), meg amikor sajátos pozícióból fotózza magát (fél arc, szem, profilból elmélkedős stb.), ami nonverbálisan jellemzi őt. Persze ugyanezen típusú képek lehetnek szörnyen elcsépeltek is, azt már nem.
A bulifotókat, párjával/gyerekével enyelgőket, kajákat nem kedvelem.
Az állatost igen, ha a hangsúly az állaton van és nem azon, hogy ő mennyire rajong érte.
Fotográfus vagyok, főleg esküvői és portréfotográfiával foglalkozom, a természetfotó (gyújtótávolság hiányában) sajnos elég ritka szereplő az általam készített képekben, viszont ebből kifolyólag elég sok amatőr és profi (amatőr= hobbifotós profi=ebből él, nem a képek szintje alapján) fotós ismerősöm van, szóval amiket Ők készítenek mindig megnézem, ha mást nem azért, hogy tanuljak belőle (nem azért, hogy lemásoljam:) ha témába vág (esküvő,jegyes ill pár fotó, vagy portré) akkor pláne, de talán a portrékat nézem meg a leggyakrabban. Emellett persze követek egy halom természetfotós, vagy éjszakai fotós oldalt illetve csoportot is csak, hogy lássam, hogy hova kellene eljutni. :)
Utazásos képeket is elég sűrűn megnézem, szeret(né)ek utazni és legalább látom, hogy ha xy ismerőst nem ették meg a kannibálok én is elmehetek egyszer majd arra fotózni, nagyon sok ismerősöm van, de viszonylag kevésre vagyok feliratkozva a folyamatos politikai szarságok, és az általad is emlegetett "mémek" illetve vicces(nek) gondolt képek osztogatása miatt, így akit látok azt valóban figyelemmel tudok kísérni és igyekszem a képeiket megnézegetni. :)
Ami egyáltalán nem érdekel:
-tükörben telefonnal magát fotózgatós pózolós csücsörítős borzalmak
-amatőr pózolás különféle ruhákban, frizurákkal, haverokkal
Ami nem igazán érdekel:
-bulis fotók, majdnem ugyanaz 3423-féle változatban (pár ember pohárral a kezében vigyorog)
-az illető új kedvenc akármije (kajája, piája, állata, hangszere, bútora, telefonja, kocsija stb.)
Ami végül is érdekes:
-utazásos képek (de nem mind, mert az Eiffel-torony már a könyökömön jön ki, de ha az illető valami érdekes helyen volt, vagy valami érdekeset csinált, azt megnézem)
-fontos eseményekről készült képek (pl. az illető saját esküvőjéről, nemrégiben született gyermekéről stb.)
-művészi képek (nem a fotózgatom-a-telefonommal-a-naplementét-hűdenagykirályvagyok típusú, hanem a profi, vagy színvonalas amatőr fotósok képei)
Fő szabályként azonban nem a téma dönti el elsősorban, hogy megnézek-e egy képet, hanem a feltöltő személye. Néha megnézegetem például olyan régi osztálytársaim képeit, akiket sok éve nem láttam, kíváncsiságból, hogy vajon mi van velük.
Akivel gyakran találkozom, annak a képeit csak akkor nézem meg, ha valami tényleg érdekes van rajtuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!