Mi a véleméynetek a cukrászokról? 17L
Tudom, hogy nem egy nagy szakma. Gimnáziumban négyes tanuló vagyok. Szeretném valamire vinni az életben.
De ha azt mondom, hogy cukrász szeretnék lenni, vagy szóba kerül egy cukrsáz stb.
Akkor az emberek megnyilvánulása: Ez csak egy cukrász.. semmit nem ért el az életben, nem tanult.
Lehet, hogy vannak ilyenek, de szeretek örömet szerezni a sütijeimmel.. másoknak is szeretnék.
Mégsem szeretném, hogy azt mondják rám, hogy: Ő csak egy cukrász.. csak sütiket süt.. leolvassa a receptet.. semmi dolga.
Ne érdekeljen mit mondanak mások, hiszen a te életed. Ami nekik jó, lehet hogy neked rossz. Majd megtalapsztalod, hogy néha igenis szembe kell menni az árral, és ki kell állni magunkért! :)
Sok jószándékú ember van. De tudod, hogy a pokolba vezető út is jószándékkal van kikövezve. Ez egy szólás-mondás. Úgyhogy jelölj ki egy utat magadnak, és menj végig rajta! :)
Figyelj! Nekem van egy mérnöki diplomám (elhelyezkedni nem tudok a szakmámban, hiába tanultam), adminisztratív területen dolgozok (amit nem sokra becsülök, de fizetést legalább kapok) és az egyik nagy vágyam lenne, hogy CUKRÁSZ lehessek.
Ennek 3 akadálya van: pénz, idő és bátorság.
Nagyon sajnálom, hgy annyi idősen, mint amennyi te vagy, fogalmam sem volt, hogy mit kezdjek magammal...bárcsak már akkor tudtam volna, hogy mi legyek.
Ne az alapján dönts, hogy mások mit gondolnak.
"Ez csak egy cukrász.. semmit nem ért el az életben..."
Éppen csak azzal foglalkozik, amivel szeretett volna. Nem elég? Előbb elhiszem egy cukrásznak, hogy szereti a szakmáját, mint egy jogásznak. Hidd el, akármilyen szakmát választasz, mindig lesz akinek piszkálja a csőrét, ha másért nem azért, mert amolyan gonosz törpe, akinek semmi sem jó. Talán, mert még soha sem jutott eszébe elnyalni egy hatalmas gombóc fagyit, hogy édesebbé tegye az életét... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!