Hozzá lehet szokni a kevés alváshoz egészségügyi károsodás nélkül?
Pszichésen hozzászokhatsz, a koffein is tompíthatja a fáradtságot. Viszont sejtszinten elkezd egy idő után pusztulni a szervezet, ami hosszútávon betegségeket, vagy egyszerűen csak a "gyárinál" gyorsabb öregedést, elhasználódást okoz.
Sok fehérjét, hormont alvás közben termel a szervezet, ezek biztosítják a szervezet működését, megújulását. Ez sérül, ha hosszútávon keveset alszol.
Elég húzós idők elé nézel, nem semmi, hogy bevállaltad.
Majd kiderül: lehet, hogy megszokod, átáll a tested, de lehet, hogy nem. Ez szervezettől függ: van, aki napi 5-6 órás alvással teljesen beéri / ismerek olyan embert, személyesen /, de van, akinek 9-10 óra kell. Nekem pl. 8 óra alvásra mindenképp szükségem van. Amikor előfordul, hogy nagyon korán kell felkelnem és nem aludtam eleget, olyan vagyok másnap délutánra, mint aki macskajajos: bódult vagyok, majd' leesik a fejem.
Ha egy szervezetnek megvan a maga bioritmusa, nem könnyű váltani.
Bízzunk benne, hogy nem lesz problémád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!