Miért sietnek el mindent a kamaszok?
Mert a szutyok média azt sugallja,ráadásul az "menő"
2013. márc. 9. 19:23
2013. márc. 9. 19:26
3/11 anonim válasza:
Ez sarkítás. Ugyanúgy nem egyformák a kamaszok, ahogy a felnőttek sem.
2013. márc. 9. 19:29
4/11 A kérdező kommentje:
én is kamasz vagyok szval tudom h kicsit sarkítás :)
15 éves vagyok én is, egyiket sem siettem el, 15 évesen nem volt nyelves csókom,szájra puszi nem számít annak,és szex sem,nem iszom,nem drogozom,nem bulizom:D.
De igen elb/szott egy generáció vagyunk, minden 2. lány kezében ott a cigi 14-15-16 évesen, minden 5. tinir*bi...Hát igen ez a menő,pusztulat ...:)
2013. márc. 9. 19:35
6/11 A kérdező kommentje:
utolsó: ez úgy van ahogy leírtad!
Mert a média neveli őket, nem a szüleik.
2013. márc. 9. 20:39
Érdekes, mivel gyakorin kb 10 000 ilyen kérdés van és mindegyikre legalább 10 olyan válasz érkezik, hogy "ez nem igaz mert tizenakárhány éves vagyok és nem iszom/pasizom/drogozom stb." Na, most vagy mindig ugyanaz a 10 ember válaszol, vagy mégsem olyan elcseszett ez a generáció. A probléma azzal van, hogy a partitinik mindig is hangosabbak és kirívóbbak voltak, mint a normális, vagy legalább is kevésbé hülye fajták. Azért tűnik minden kamasz züllöttnek, mert az ügyeletes nagymenők boldognak-boldogtalannak beszámolnak viselt dolgaikról. (Gondolok itt a "hú, tegnap de beb*sztam" típusú kijelentések elejtésére facebookon, vagy egy zsúfolt tömegközlekedési eszközön.) Az ilyenek szeretik, ha felfigyelnek rájuk, ergo csinálhatsz bármit, az arcodba fogják tolni azt is, ami nemhogy rohadtul de nem érdekel, de még zavarba is hoz. (Kedvencem volt, mikor egy kedves 15 éves nagy büszkén elújságolta, hogy egy huszonéves csajjal vesztette el. Most mondd, hogy nem kényelmetlen egy alig ismert személy szexuális életét hallgatni.)
2013. márc. 9. 21:32
9/11 A kérdező kommentje:
én sem iszom/pasizom/drogozom. szval tisztelet a kevés kivételnek :)
Egyrészt ez ömlik a médiából, másrészt társadalmi kontroll sincs már. Amikor én voltam gyerek, akkor ha cigizve ment volna végig egy gyerek az utcán, biztos szólt volna pár felnőtt. Ha meglátja a szomszéd, akkor szól a szülőknek és garantált lett volna a maflás. A tanárok is kiosztottak néha egy-egy sallert, ha a gyerek otthon panaszkodott volna, megkaphatta volna a párját. Akkoriban azért még elég tekintélyelvű volt a rendszer.
Most hiába látok cigiző 12 évest, ha szólnék neki, akkor lehet hogy üvöltve küld el k. anyámba, és szónokolna a jogokról (a kötelességeket rendre elfelejtik), mert az neki van ám.
2013. márc. 9. 21:35
Kapcsolódó kérdések: