Egyik nagyáruházban a Bio részlegnél árultak 100%-os bio narancslét 750 ml-t 600 forintért. Az van ráírva, hogy igazi narancsból készül, nem sűrítményből. Csak kipréselt narancslét tartalmaz, hozzáadott vizet, cukrot, adalékanyagokat, tartósítót nem.
Tudod, mi a 100% bio narancslé? Amit megveszel narancsot kilóra a piacon vagy bárhol, és te kifacsarod magadnak. :-)
2009. szept. 12. 23:17
Hasznos számodra ez a válasz?
3/12 A kérdező kommentje:
Gondolkodtam rajta, lehethogy jobban megérné. Csak akkor mindig vacakolni kéne a facsarással, meg tele lenne darabokkal és maggal. Mondjuk nem tudom mennyivel olcsóbban jönne ki. És a bolti narancs nem is bio.
2009. szept. 12. 23:18
4/12 anonim válasza:
Szerintem a sima 100%-os narancslé is jó... A jobb márkákban nincs tartósítószer meg adalékanyag. (ezek olyan 3-400 Ft egy doboz) Télen meg kb 600 Ft-ért vehetsz annyi narancsot, hogy kijöjjön belőle 750ml lé. Abban legalább tudod, hogy mi van :)
2009. szept. 12. 23:22
Hasznos számodra ez a válasz?
5/12 anonim válasza:
1 kiló narancsból kb 1 liter lé nyerhető. 600 forintért szerintem simán kapsz több mint egy kilát szóval még jó hogy nem éri meg.
2009. szept. 12. 23:22
Hasznos számodra ez a válasz?
6/12 A kérdező kommentje:
1 kilóból tényleg kijön 1 liter?
Akkor tényleg jobban megéri, bár munkaigényésebb. Eddig valami 100%-os narancssárga dobozost ittam (180ft/l), mert messze az volt a legolcsóbb a 100%osok közül. Talán valami középút kéne, 250-300Ft/l-ért.
2009. szept. 12. 23:25
7/12 anonim válasza:
Amúgy mire gondolsz bionarancs alatt? Olyan nincs. Afrikában ez nem érdekli őket, végigmennek, bepermetezik az egész ültetvényt aztán csá. A spanyolok sem hinném, hogy ezzel vacakolnak. Amúgy is... Annyi növényvédőt meg minden vackot kaálsz, hogy ettől már nem lesz bajod. Pl tudtad, hogy a csirkében, disznóban, stb-ben amit megeszel 80x annyi növényvédő van, mint abban, amivel etetik, mert felhalmozódik benne? Innentől kezdve olyan mindegy az a kis izé, amit a narancsra is rátolnak.
2009. szept. 12. 23:27
Hasznos számodra ez a válasz?
8/12 A kérdező kommentje:
Jó tudom, igazából az fogott meg az egészben, hogy még a legtöbb 100%-os narancsban is van víz, cukor meg egyéb izék. Ebbe meg állítólag semmi csak maga a narancs.
De lehethogy tényleg maradok a saját kezű narancsfacsarásnál! Csak venni kell hozzá egy narancsfacsarót.
2009. szept. 12. 23:29
9/12 anonim válasza:
Én tudod, mit szoktam csinálni narancsszezonban? Kifacsarok egy pohárnyi narancsot kézi kis facsaróval (nem ám géppel), azt megiszom, nagyon finom, és ami a héjában marad, kiskanállal kikanalazom és megeszem. :-)
Remélem, nem vagy olyan lusta, hogy egy ilyen ízélményből kimaradj. :-)
2009. szept. 12. 23:33
Hasznos számodra ez a válasz?
10/12 A kérdező kommentje:
Köszi, mivel úgyis ki akarom facsarni a lé miatt, megehetem a belsejét is, így legalább annak is lesz haszna. Nem túl száraz a kifacsart narancs és nincs tele magokkal?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!