Ki a példaképetek? (Többi lent)
Nincs konkrét példaképem. Vannak olyan emberek a családomban, környezetemben (szülő, testvér, ismerős, tanár, barát, stb...), és sok ismeretlen is, tudósok, gondolkodók, sportolók, akár színészek, írók, akiket "csodálok" a véghezvitt tetteikért, a gondolataikért, valamiért. De mindegyiknek van olyan oldala is, amelyet nem vennék át. Ez a természetes szerintem.
És neked, kérdező?
Nekem a példaképem az egyik rokonom. 16 évesen elindult Magyarországról, és üres zsebbel bejárta a világot, majd 60 évesen hazatért milliomosként. Szolgált a francia idegenlégióban, volt Ausztráliában egy farmon, egy angol hajón matrózként, Hollandiában, Olaszországban, majd Svéországban telepedett le. Mindig nagyon sokat mesélt nekem a kalandjairól (sajnos csak múlt időben :( ) egy bögre rumos kávé mellett... Nem mondom biztosra, hogy ő a példaképem, de olyan életet szeretnék, mint az övé volt. :)
Akire még felnézek és csodálom, az Wiz Khalifa. Ő tanított meg arra, hogy élni kell. Sok szövegében énekli, hogy szórd a pénzt, mert bár lehetnek millióid a párna alatt, ha úgy halsz meg, hogy nem éltél, csak léteztél, akkor nem volt értelme az életednek. Mióta erre "megtanított", egy kicsit könnyelműbb vagyok pénz szempontjából, és ami érdekes, hogy eddig próbáltam spórolni, de nem jött össze, most meg lesz*rom, és minden hónapban megtakarítok pár ezret... Nyárra még akár a nyaralás is kijöhet belőle, amit már régóta tervezünk párommal. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!