Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért akarnak annyian öngyilko...

Miért akarnak annyian öngyilkosak lenni? És egyáltalán miért hiszik azt hogy ezzel bármit is megoldanak?

Figyelt kérdés
Csak puszta kíváncsiság, mert már itt is láttam egypár öngyilkossággal kapcsolatos kérdést és már zavar az emberek ilyen téren lévő ostobasága.

2013. márc. 1. 22:32
 1/9 anonim ***** válasza:
83%

Egyre több az olyan ember aki nem tud magával mit kezdeni, önbecsülése nuku, ezekből lesznek az öngyilkosok vagy éppen alkoholisták, féltékenykedők, hisztérikák.

Lehet nem szép amit írok, de én inkább azok miatt aggódok akik élnek, mert ezek nevelik a következő generációt. Így is rengeteg a nem normális ember, hogy mi lesz ezután fogalmam sincs.

2013. márc. 1. 22:36
 2/9 A kérdező kommentje:
Lehet hogy tényleg nem szép az amit az élőkkel kapcsolatban írtál, de ettől függetlenül sajnos ez a szomorú igazság. Amúgy köszi a választ! :)
2013. márc. 1. 22:45
 3/9 hollófernyiges ***** válasza:
100%
Nekem úgy tűnik, hogy a saját szempontjukból mindent megoldanak ezzel.
2013. márc. 2. 08:21
 4/9 anonim ***** válasza:
Hány éves vagy kedves kérdező? Illetve milyen a viszonyod a szüleiddel, milyen helyen laksz, vannak-e barátaid illetve van-e munkád, milyen a viszonyod a barátaiddal stb.. Kb. ezek jutottak most eszembe. Nekem ezek a válaszaim: 20 éves vagyok, szüleimmel szinte nincs is viszonyom nagyon ellenségesek velem kiskorom óta így nincsenek barátaim mert rossz helyen lakunk egyedül töltöm már gyerekkorom óta a "napjaimat" mivel nemm tudom hogy mit tanuljak milyen szakmát ezért idegroncs is vagyok illetve nem támogatnak sem barátok se senkik se anyagilag engem külföldön nincsenek ismerőseim oda nem tudok kimenni munkám nincsen. ÉS soha nem volt barátom se barátnőm. Ez még csak egy része amiért öngyilkos szeretnék lenni még csak 20 vagyok de olyan sok teher rám van téve, kamaszkorom nem is volt szinte se gyerekkorom ha azt vesszük. Tehát majd ha te is hasonló cipőben jársz mint mondjuk én hogy magányban szüleid vertek iletve vernek tesód is rokonaid is ellenségesek veled mióta megszülettél nincs munkád nincs pénzed stb.. kb. ha neked is ilyen volt a gyerekkorod akkor biztos te is öngyilkosságon gondolkoznál. Én már nem látom az élet értelmét, sem a kiútat mivel M.O.-n jelenleg képtelenség megggazdagodni protekció nélkül illetve segítség nélkül meg munkát találni is. 20/F
2013. márc. 2. 15:03
 5/9 anonim ***** válasza:
Könnyű olyan embernek pofáznia, akinek mindene megvan, bármibe belekezd, az sikerül neki, mások szeretik őt, jól érzi magát a bőrében és semmi erőfeszítésbe nem kerül neki, hogy jó életet teremtsen magának.
2013. márc. 4. 22:03
 6/9 anonim ***** válasza:

5

Első vagyok. Nem tudom nekem szántad e hozzászólást. Ha igen ki kell ábrándítsalak. Pocsék gyerekkorom volt, apám alkoholista volt, anyám idegbeteg. Azért írtam azt amit, mert tönkre vágták az egész gyerekkoromat. Öcsém ugyanolyan hülye lett, és ezt kimondhatatlanul sajnálom. Az az édes kicsi gyerek felnőve egy drogos, erőszakos "férfi" lett. Ha a szüleim nincsenek, nem ők "nevelnek" akkor talán máshogy lett volna.

2013. márc. 4. 22:09
 7/9 anonim ***** válasza:
Már miért ne oldaná meg vele a problémát? Halottként semmilyen fájdalommal nem kell számolnia, megmenekíti magát a kilátástalan szenvedéstől. Az is valószínű, hogy nem okoz sok mindenkinek nagy veszteséget vele, mert ha lenne olyasvalaki, aki eléggé törődik vele, eleve öngyilkos sem akarna lenni (néhány kivételes esetre nem feltétlen igaz ez, de egyrészt lusta vagyok gondolkodni rajtuk, másrészt annyira abszurdak, hogy szinte lehetetlenek).
2013. márc. 9. 14:59
 8/9 anonim ***** válasza:

Nincs családom, ateista vagyok, így nem hiszek semmilyen üdvözülésbe, ez a világ mára borzalmas, és csak még borzalmasabb lesz, nem látok semminek értelmét, semmilyen emberi kapcsolatnak, tényleg semminek.

Pedig szeretném a világot, mert amúgy egy kva jó hely, csak megmérgezzük...

Lényegtelen hogy élek-e vagy halok, mert még akkor se lenne több értelme létemnek, ha én lennék pl a második Hitler, mert létünk egy iciny picin rövid biológiai lét, nem több. A világ forog nélkülünk tovább, csillagok születnek és meghalnak, és az idő csak telik, velünk vagy nélkülünk.

2013. márc. 9. 15:16
 9/9 A kérdező kommentje:
5-ös, én se tudom, hogy az elsőnek szántad-e a válaszodat vagy esetleg nekem, de elárulom hogy az én életem se habos torta. 7-es valamilyen szinten igazad van, viszont úgy oldja meg a problémát hogy elfut előle ahelyett hogy szembe szállna vele.
2013. márc. 9. 15:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!