Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért kell kétszer fizetni a...

Miért kell kétszer fizetni a temetőben ha a sirhely már meg van váltva?

Figyelt kérdés

Tatám 97-ben halt meg, dupla sirhely lett váltva.Elvileg akkor ugye 2032-ig ki van fizetve a karbantartás , sirhely stb. a temető részére. MAmaám most halt meg oda lesz temetve ahova tatám. És ujra ki kellett fizetni a sirhelyet és a karbantartást mostantól, pedig ugye tatám halálakor ki lett fizetve 2032ig, és ost ugye 2009van tehát nem értem miért kell ujra kifizetni ami már egyszer ki lett.

JA ÉS MÉG EGY kérdés.Polgári temetés lesz, sose voltak egyháztagok meg semmi, az egyhát mégis majdnem 100ezret gombolt le most rólunk. Jogos ez????????

2009. szept. 11. 10:18
 1/4 Harmoka ***** válasza:

A temetőt nem tudom, de az egyházi nagyon gáz! Milyen címen fizettek ennyit?

Az Anyukám 2004-ben halt meg 8 ezer ft-ot fizettem, Apukám 2005-ben, akkor 10 ezer ft-ot fizettem az egyházi temetésért. Amit írtál az irreális.

2009. szept. 11. 10:24
 2/4 anonim ***** válasza:

A plébániák ma már nem gazdagok, de a temetős díj nem ettől függ.

A temetőt meg kell hosszabbítani sajnos, mert ha nem hosszabbítjátok meg, kiadják másnak, akinek lehet, hogy sürgősebb. Nálunk néhány éve a templomban urnatemető van, azt nem kell meghosszabbítani. Ahogy atya mondta egyszer, az urnahely "öröklakás", nem úgy mint, a temetői sírhely (akkor ugyanebben a stílusban fogalmazva végülis a sírhely csak "albérlet"). Hogy van-e más oka a temetőknek a meghosszabbításra annál, hogy másnak sürgősebb lehet, azt nem tudom. Utána kéne nézni, milyen szabályzatok vonatkoznak erre.

2009. szept. 11. 10:53
 3/4 anonim ***** válasza:
Nálunk a sírhely megváltás 25 évre szól. Újra fizetni csak akkor kell, ha lejárt a 25 év. Lehet azért fizettetnek minden halott után, mert nincs rendes nyilvántartás, hogy melyik sírhelyért mikor fizettek. Lehet csak nem akaródzott utánanézni. A 100 ezer forintot mire fizetted? Ha sírhely megváltásért, akkor az valószínűleg egyházi kezelésben lévő temető és lehetnek mások a szabályok, mint a községi temetőnél.
2009. szept. 11. 11:01
 4/4 anonim ***** válasza:
Na, utánanéztem egy kicsit, és azt vettem észre, hogy ezek a díjak meg határidők helyenként változók, és mindig az határozza meg a központilag nem szabályozott feltételeket, aki a temetőt üzemelteti. Ez lehet önkormányzat, vagy az egyes egyházak, de nem egységes. Szóval ott nézz utána, hogy kinek a kezelésében van a temető, ahol lesz, mert pl. a mi urnatemetőnk tényleg öröklakás, van, ahol nem, a díjak meg még inkább eltérők. És a temetőt is gondozni kell, erre meg sok helyen van munkás, akinek ugyanúgy jár a fizetés, mint egy bolti eladónak.
2009. szept. 11. 11:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!