Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mi ez a nagy féltékenykedés?

Mi ez a nagy féltékenykedés?

Figyelt kérdés
Ugy értem,hogy 13 éves /lány/ vagyok.És akinek itt sok pénze van és mondok neki valamit.Akkor mindneki rögtön azt mondja,hogy féltékeny vagyok.De ez másnál is igaz.Miért mondják rögtön mindig mindenre,hogy csak a féltékenység?Még csak 13 éves vagyok,de már most elegem van,hogy mindig minden a pénz körül forog.Ha nincs pénz nincs boldogság?Miez?Ugy is meglehet élni.A pénz nem boldogít csak megkönyíti az életed.És olyan rossz,hogy tényleg már az iskolába is azt hallgatjuk a többiekkel,hogy ennyiért meg ennyiért vettem egy felsőt.És mondom,hogy nekem nem tetszik,röktön jajj csak féltékeny vagyok,hogy én nem vehetem meg.Igaz nem tetjük,meg,hogy megvegyük,annyiért veszünk kaját.Régen megtehettük volna most egy kis gödörbe vagyunk,nem ez a lényeg.És természetes örülnék ha mi is megvehetnénk annyiért,DE nem vagyok féltékeny.Jó,hogy Ők megtehetik.Perzse megfordul a fejembe milyen jó lenne,DE én inkább leszek egy kis paraszt lány akinek nincs akkora pofája az egojától,meg nem olyan barátjai vannak akik csak a pénzük miat barátkoznak.Van olyan barátnőm akik nagyon gazdagok és vele jóba vagyok nagyon,de Ő nem henceg hogy 10ezerét vacsoráznak minden nap vagy ilyesmi.Mi lesz ha nagy leszek?Pénzért vehetek majd levegőt és az lesz a menő akinek nem vörös a feje vagy mi?
2009. szept. 8. 19:12
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Nem foglalkozok velük,meg nem is szoktak piszkálni akik ismernek.Mert ISMERNEK és nem a pénzem miatt barátaim.Úgy mint egyeseknek.Csak nagyon idegesít mikor egy ilyen kis újgazdak kis k*csög idejön pampogni ,mikor neki éppen semmije nincs.csak a pénz.És az nem minden.Nekem inkább legyen egy nagyon jü barátnőm és egy nokia sz*r telefonom,mint ,hogy senkim ne legyen,de legyen egy Ipohon.Ha őt a pénz ennyire élteti akkor hajrá.Legyen egy felvágos kis k*csög
2009. szept. 9. 19:13
 12/18 anonim ***** válasza:
Drágáim most már nem keresek rosszul, de nekem tíz ropiból kijön a gatyám, a cipőm, a felsőm, a maradékból meg elmegyek szórakozni a spanokkal aztán sorra kefélem a beképzelt újgazdag kistyúkokat. (nem, nem a 13 éveseket) Mert a pasija mindent meg tud adni neki a pénzéből, épp csak kielégíteni nem tudja. Én is szartam a pénzre 13 évesen, most 27 vagyok, és tudod mit, még mindig szarok rá. Az élet szép, a lányok csinosak (nem, nem kerülnek sokba, csak ha béna vagy) lakni van hol, enni inni mindig van mit. A barátaim pedig fel sem merül hogy a nem létező vagyonom miatt szeretnének.
2009. szept. 13. 03:32
 13/18 anonim ***** válasza:

Hát igen. a 21 század bálványozott, imádott istene a PÉNZ.

Véletlenül se hagyd magad meggyőzni se a kis csiráknak se a a nagyobbaknak hogy akkor leszel jó arc meg sikeres ha úszol a pénzben felfelé nyalsz lefelé tiporsz, fiatal korban a gyerek könnyen észre veszi mik azok a marhaságok amiket a felnőttek nem vesznek észre/már megszoktak. Aki hülye az az is marad, ha csak egyszer magától be nem nő a feje lágya(nem mindenkinél következik be), ne pazarolj rájuk időt szerintem, azt tedd ami téged boldoggá tesz, ha nem kell hozzá pénz akkor jó neked, ha meg kell majd munkával megkeresed, mást nem sokat tehetsz, csak nehogy úgy járj hogy egész életedben horgászol és a végén jössz rá hogy nem is a halat keresed:)

2009. szept. 13. 11:42
 14/18 anonim ***** válasza:
ja egyébként a féltékenykedésre válaszolva, az egyszerű pszihológia, jobb érzés másban vélni a hibát mint magukban. :) azaz nem ők választottak rossz ruhát hanem csak te vagy féltékeny. nagyából ennyi. nevesd ki őket amiért ilyen szánalmasak.
2009. szept. 13. 11:45
 15/18 anonim ***** válasza:
Nyugi én 14 vagyok és nekünk sincs sok pénzünk a mamáméknál nyaraltunk és jó volt még akkor is ha nem mc donals-os kajákat ettünkreggelire hanem sült paprikát ...És a féltékenykedést azért mondják,hogy ezzeka anygszájúak akik belülről sértődősek nem vegyél komolyan amit mondtál és te legyél a hibás..hülyén fogalmaztam de ez a lényeg..
2009. szept. 13. 12:54
 16/18 anonim ***** válasza:

azért nem minden gazdag egós beképzelt és nagyképű! ne általánosíts..14vagyok, az én szüleim is elég gazdagok, de soha nem emiatt barátkoztak velem.. egyáltalán nem érzem magasabb rendűnek magamat másoknál.. úgy viszonyulok mindenkihez, ahogy ők hozzám.. a legjobb barátnőm családja sincs nagyon eleresztve pénzügyileg, mégis elválaszthatatlanok vagyunk, soha egy irigy szava nem volt rám, és én sem piszkáltam soha a családi hátterével.. belekötni bármibe belehet, de az olyanba felesleges amiről nem tehet az ember

amúgy szerintem az hülyeség, hogy a pénz nem boldogít.. ha van elég pénzed, nem kell azon aggódnod hogy holnap egyáltalán tud e cipőt húzni a gyereked, vagy lesz e mit ennetek a jövő héten.. és ha valami olyan történik( pl. valaki meghal a családban és kell a pénz a temetésre) nem kell azon aggódnod hogy a családod elől veszed el a pénzt, és sajnos sokszor történnek apróbb balesetek is, eltörik a szemüveg, elromlik a számítógép, eltörik egy vízvezeték, és itt is van biztos háttér amivel meg tudod oldani a problémát. tehát úgy gondolom a pénz sose árt, csak jól kell bánni vele, nem szórni össze vissza, és menőzni hogy mi bizony bankot raboltunk..

egyébként ha valaki piszkál, hogy biztosan csak irigy vagy, meg nincsenek milliárdjaitok, nyugodtan megmondhatod hogy legalább a ti családotok összetart még nehezebb időkben is.

2009. szept. 13. 13:22
 17/18 anonim ***** válasza:
Most az utolsó válaszolóról jutott eszembe, hogy ha valaki piszkál, hogy irigy vagy, szóval valahogy ő is így kezdett egy mondatot, na én úgy fejezném be, hogy mondd csak, hogy lehet, hogy nincs sok pénzetek, de legalább ízlésed van. Mert hogy olyan példát hoztál fel, hogy valakinek drága de ronda cucca van. Látod, nekem sincs sok pénzem, a ruháim olcsóak de legalább ízlésesek.
2009. szept. 13. 21:05
 18/18 anonim ***** válasza:

én félévente költök max 20 ezer forintot a ruházkodásra...tavasszal veszek egy pár nyári holmit, ősszel meg egy pár télit, amugy meg ott van a többi, amit még nem nyűttem el, az jó még... nem hinném,hogy rosszul öltözködöm és nem járok szakadt cuccokban, soha nem nézett le engem senki sem azért, mert nincs rávarrva egy pipa a sportcipőmre... és én csak kiröhögöm azokat az embereket, akiknek ez a fontos...költhetnék azt a pénzt sokkal hasznosabb dolgokra is...nem tudom, azonkívül,hogy villog vele, minek egy kis csitrinek iphone... én 20 éves vagyok, de még mindig nagyon jól elvagyok a két éves mp3 lejátszómmal meg egy átlagos telóval...és a kettő együtt mindent tud, amit egy iphone, csak tizedannyiba került :D és így el tudok menni a párommal kirándulni vagy strandra a maradék pénzemből...szóval nagyon jól el lehet lenni szerényebb körülmények között is, a gazdagok meg nem maradnak mindig gazdagok :) bármikor beüthet valami, ami miatt ők is legatyásodnak és akkor majd sírnak/rínak, verik magukat, mert nem fogják tudni beosztani a maradék pénzüket és rosszabbul fognak élni, mint mi, szegények... mivel ők ehhez nincsenek hozzászokva, nem is fogják kibírni...az ilyenekből lesznek a hajléktalanok, meg az öngyilkosok...

és főleg a te korosztályodra jellemző: a hülye kis gyökerek megszokják, hogy anyuci,apuci sza.rja a pénzt, nekik meg nincs más dolguk, csak elkölteni...de majd lehet, hogy 30 évesen ott fognak állni a semmi közepén, anyuci, apuci pénze nélkül,autó meg lakás nélkül, és azt sem tudják majd, hogyan kell bepiszkolni a munkát sosem látott kezecskéjüket...te pedig akkorra már egy boldog családanya leszel, és lehet, hogy nem lesztek gazdagok, de képesek lesztek boldogan, szeretetben élni abban a lakásban, amiért ti dolgoztatok meg és ezért meg is becsülitek...

2009. szept. 13. 21:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!