Kegyeleti előtakarékosság a végtisztesség biztonságáért?
Figyelt kérdés
Erről a Bartók Rádióban most elhangzott temetkezési reklámról kérnék véleményt.2013. febr. 15. 09:01
1/8 anonim válasza:
Class fm-en is volt.
Nagyot néztem,érdekes,még nem tudtam eldönteni,hogy visszataszitó vagy azért jó ha tudják az emberek hogy van ilyen.
annak mindenképp praktikus,aki nem bizik abban hogy a rokonai eltemetik ugy ahogy szeretné (bár engem temethetnek ahogy akarnak,olymind1,akor már nem számit)
2/8 A kérdező kommentje:
Én is így vagyok vele. Egyrészről bizarr a hirdetés, másrészt meg ugye praktikus.
2013. febr. 15. 09:28
3/8 Robi.88. válasza:
Sztem felelősségteljes dolog, mivel nagyon drága már most is egy temetés és ha nem akarod ezzel a csaladodat terhelni akkor miért ne. Milyen rossz ha eltávozik egy szeretted és még fizessél ki 2-300.000 ft-t egy temetesre...
4/8 A kérdező kommentje:
Hát ez azért nagyon szomorú. Én már elég öreg vagyok, és még éltem nagy szegénységben is falun. Akkor fel nem merült, hogy valaki ne temesse el a halottait. Ma meg ez se számít.
2013. febr. 15. 09:38
5/8 Robi.88. válasza:
És régen is 3-4 havi fizetesbe kerult egy temetes?
6/8 anonim válasza:
Robi88-nak igaza van. Régen a temetkezés nem üzlet volt, nem kellett fizetni a sírhelyért, úthasználatért(!!!). Ma már sajnos egy temetés a hozzátartozókat komoly anyagi gondba hozza.
És igen, első hallásra nagyon morbidnak tűnik, de attól, hogy homokba dugjuk a fejünket, még mindenki meghal és mindenkit el kell temetni.
7/8 A kérdező kommentje:
Na igen, ebben igazatok van. Régen az én falumban, az átkos kommunizmusban úgy volt, hogy egyházi tulajdonban volt a temető, és az egyház mindenkinek ingyen biztosított sírhelyet. Igaz, bőven volt is hely, nem úgy mint Pesten. Csak a koporsót, a szemfedelet és a koszorúkat kellett megfizetni, meg a papnak és a kántornak adtak valami jelképes díjat. A temetés többi részében meg segítettek a többi falusiak. A sírásók és a halottvivők beérték pár féldeci pálinkával, a zászlóvivők egy-egy zsebkendőt kaptak. Aztán volt még egy halotti tor. Ez se volt ingyen, de nem volt akkora kifosztás mint mostanában.
2013. febr. 15. 11:47
8/8 anonim válasza:
Elsőre sokaknak morbidnak hangzik, de tényleg a költségektől is megkímélhető a család. Ha valaki teljesen egyedül van,akkor is praktikus lehet. Vagy ha valaki mindenképp bizonyos szertartáshoz ragaszkodik, a család meg nem így szeretné,akkor is jó ez a megoldás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!