Mit gondoltok arról a punkról, aki fehér fűzőt hord a bakancsban?
tudom elég bénán hangzik a kérdés,de van egy barátom aki tradícióként hordja,mint azt tudjuk Magyarországon kezdetekkor mindenki fehér fűzőt hordott. (punk,skin)
csak mert sokan rasszistának nézik miatta... és páran szóba se állnak vele pont emiatt a félreértés miatt.
válaszotokat előre is köszönöm.
azt gondolnám róla, hogy rasszista, hiszen azok hordanak saját maguk megkülönböztetésére ilyet, ez az ő jelképük.
És nem nagyon hatna meg, hogy de ő valami mást akarna ebbe belemagyarázni, hiszen van egy egyértelműen kialakult jelkép rendszer, és ő ehhez csatlakozott - innentől kezdve nem jöhet azzal, hogy ' de ő nem is arra gondolt'.
Ez pont ugyanolyan, mintha valakinek bemutatok a középső ujjammal, akkor az egy nemzetközileg ismert és egyértelmű jel arra, hogy mit csináljon - és röhejesen hat, ha utána meg azzal jön az ember, hogy 'de hát ő nem is úgy gondolta, ő csak így szokta mutatni, hogy hosszú és egészséges életet...'
Magyarországon egyértelműen a rasszizmus jut róla eszembe. Emiatt úgy gondolom, hogy itthon jóérzésű skin/punk ilyet nem vesz fel. Én sem venném fel.
De tudom, hogy vannak országok, területek, ahol nem kötődik hozzá ez a jelentéstartalom, ahány ház, annyi szokás. Ahogy más elbírálás alá esik az indiai sztúpán a horogkereszt, mint idehaza egy katolikus templomra festve... Szóval mindenkit az adott hely szokásai szerint ítélek meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!