Télen, ebben a vad hidegben miért kell éjjel-nappal nyitva lennie egy ablaknak?
Figyelt kérdés
Megőrülök ettől a szellőztetésmániától! Komolyan mondom,ez már kényszerbetegség! Egy lakásban lakom pár másik egyetemista lánnyal. Egész nap nyitva van a konyhaablak! És nem azért,mert annyit főzünk! Szinte semmit,de ha mégis,akkor elég lenne max félórára kinyitni,aztán becsukni. Képesek akkor is kinyitni az ablakot,ha én ott vagyok és ezért becsuktam. Hiába megy a fűtés,jéghideg a lakás,fűtjük az utcát. Nappal még csak bukón van,de éjszakára sarkig. Egész éjjelre! Pont az én szobám van a konyha mellett,és egyik éjjel arra keltem,hogy ráz a hideg a takaró alatt. Mi a büdös franc,megyek ki,szokás szerint sarkig a nagyablak (legnagyobb panel műanyag ablakszem),beb@sztam mérgemben. Egy lánynak már hozzám hasonlóan szintén elege van,ketten harcolunk a többiekkel. Ennyi erővel az utcán alhatnánk,minek akkor a fűtés? Tél van,bakker! Éjszaka olyan hideg árad be,hogy a konyha és felőle a lakás,és az én szobám is jégverem. Azt nem tudom,hogy saját szobájukban magukra nyitják-e,oda nem járok be. Mikor nincs senki,becsukom (fél nap után),5 perc múlva ki van nyitva. És nem 40 fokos a távhő,hogy izzadjanak. Ez egy kényszerbetegség vagy mi a túró?2013. febr. 12. 00:07
1/9 anonim válasza:
Kérdezted a többieket, akik nyitogatják, hogy miért csinálják? Ha nem, akkor kérdezd meg őket.
2/9 A kérdező kommentje:
Tervezem megkérdezni,de nem sokat beszélünk. Nem haragból,csak így alakult. Amúgy azt mondanák,hogy azért,hogy szellőzzön. Semmi értelmeset nem mondanának.
2013. febr. 12. 00:27
3/9 anonim válasza:
Tényleg még egy 25 fokos fűtés is elviselhetetlen tud lenni.
Szerintem, ha lehet, vegyétek olyan 20 fokra, vagy kevesebbre, amennyi mindenkinek jó, néhány percre pedig nem árt szellőztetni.
Sokan a hidegebb, levegősebb szobához vannak hozzászokva, ahogy én is, ebből indultam ki.
4/9 anonim válasza:
Szerintem azért beszélj velük, hátha meglepnek valami olyan válasszal, amit nem vársz. Meg el tudod mondani a szempontjaidat, például hogy pazaroljátok a fűtést és hogy nálad nagyon hideg van. Előrébb vagy ezzel, mint ha csak magadban puffogsz, gondold végig.
És ahogy valaki javasolta: próbáljátok meg beállítani úgy a fűtést, hogy nagyjából mindenkinek jó legyen.
5/9 anonim válasza:
találjatok ki kompromisszumos megoldást, ha lehet akár szobacsere a melegvérű lányokkal.örüljenek hogy az albérletben legalább meleg van
6/9 TappancsMancs válasza:
:) bocsi a nőktől de ez női szokás ez a mindenáron szellőztetés. Szellőztessen a saját szobájukban és ne a konyhában.
7/9 TappancsMancs válasza:
Közös helyiség közös szokás szerint. Olyan nincs hogy együtt lakásnál valaki egymaga dönt közös dolgokban. Meg kell beszélni. Ha úgy érzi nem kap levegőt menjen orvoshoz ha az indokolt. Nyilván van egy olyan szellőztetés amikor már kiszellőzött és akkor be lehet csukni az ablakot. Úgyse használjátok el olyan gyorsan a levegőt, bár ez függ attól is hogy hányan vagytok. Ha tényleg sokan volnátok akkor valóban többet is kell nyitogatni, mintha csak ketten. Ha sokat vagytok a konyhában az megint indokolttá teheti, ezeket valahogy összességében kéne megbeszélni.
8/9 TappancsMancs válasza:
Ha egyfolytában nyitva van az biztosan sok. Mindenhol jó azért ha naponta valamennyit szellőztetve van. Egész éjszakára kitárni egy ablakot tél közepén az túlzás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!