Szerintetek ez abnormális, elfelejtek dolgokat?
Vannak helyzetek amikor bizonyos dolgokat elfelejtek.
Pl. Szoktam csak úgy szörfözgetni a interneten. Blogokat olvasgatok különféle számomra izgalmas témákban. Ilyenkor megesik, hogy elfelejtem, hogy pontosan mire akartam rákeresni. A gondolat bevillanása után már kb. 2-3 perc elteltével el is felejtem.
Vagy olvasok egy cikket és olvasás közben egy olyan részhez érek ami külön felkeltette az érdeklődésem. Ezért gondolatban azt mellékinformációként elraktározom, hogy a későbbiekben erre visszatérjek (olvasást nem szeretem félbeszakítani csak azért, hogy külön rákeressek, ezért általában a cikk végén térek vissza az ilyen részekhez). Viszont sokszor megesik, hogy mire a cikk végére érek egyszerűen elfelejtem.
De sokszor egyszerű eszme futtatásokat végzek, gondolkodom és sokszor elfelejtem, hogy az egyik gondolat előtt mire gondoltam (ez lehet, hogy nem teljesen tiszta, vagyis érthetetlenül fogalmaztam, de pl. egyik percben még a asztalra gondolok, a másik percben a lámpára és amikor a lámpára gondolok elfelejtem, hogy előtte az asztalra gondoltam).
De filozofálni is szoktam és sokszor "nagy felismerésekre" jutok amik az adott pillanatban "ütősen" hatnak, de pár órára rá mégis elfelejtem.
A legidegesítőbb mégis az amikor rengeteg mindenre szeretnék rákeresni az interneten (számomra új témákban), de mire odaérek elfelejtem.
De sokszor beszélgetések közben is valami az eszembe jut a beszélt témával kapcsolatban. Ilyenkor ugye a beszédpartneremnek nem vágok a szavába, de viszont mire a mondandója végére ér én egyszerűen elfelejtem, hogy mit is akartam mondani.
Tudom, hogy sok embernél előfordul olyan, hogy elfelejti, hogy mit akart mondani, de a többi is normális?
19/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!