Gondolkozott már valaki azon hogy folytatni kéne a himnusz írását?
Figyelt kérdés
2013. febr. 9. 01:01
1/5 A kérdező kommentje:
Senki?
2013. febr. 9. 03:09
2/5 A kérdező kommentje:
Mármint úgy értem hogy a Kölcsey Ferenc : Himnusz-hoz hozzá kéne írni szépen időrendben amik azóta történtek az országgal. Hát mondjuk túl sok jó dolog nem, tehát azt hiszem a vers hangulatához illene.
2013. febr. 9. 03:11
3/5 anonim válasza:
Igen, nekem is általában eszembe jutott mikor meg kellett tanulni, vagy énekeltük a suliban. Ha tudnék verset írni már próbálkoztam volna. Az is érdekes kérdés hogy mennyit tennének ki az aktuális részek? Az "eredeti" ugyebár kb. 1000 évet ölel fel, ehhez képest aránytalanság lette az azóta eltelt 170-ről hosszú versszakokon át értekezni, még ha nagyon sűrűnek is gondoljuk innen nézve ezt az időszakot. Egyébként szerintem nagyon érdekes művek születnének ha valahol meghirdetnék ezt a dolgot, ahány ember, annyiféle összefoglalása születne az időszaknak.
Már azt is várom hogy jönnek a lehurrogók, a MINEKAZ! hozzászólások. (Ezt is valahogy bele lehetne egy új versszakba foglalni: mindenki mindent jobban tud, hőbörgés, lehurrogás mindenütt :))
4/5 anonim válasza:
Nem, szerintem az egészet újra kéne írni. Mert annyira depressziós és lehangoló.
5/5 anonim válasza:
Utsó válaszoló, akkor olvasd el még párszor. Az emelkedett nem egyenlő a lehangolóval, pontosan arról szól hogy minden baj ellenére itt vagyunk még mindig. Figyelmedbe ajánlanám hogy a zenéje se volt eredetileg ilyen, a Trianon utáni gyász miatt játszották lassabban, aztán így maradt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!