Ti nem szoktátok sajnálni a magányos idős bácsikat/néniket?
Én egy fiatal lány vagyok. Nemrégiben jöttem haza, már sötét volt, így tisztán beláttam az egyik járda melletti házba. Egy idős bácsi magányosan nézte a tévében, ahogy éppen a polgármester papol valami hülyeségről. Hát én majdnem sírva fakadtam, szegény bácsinak így kell töltenie a a mindennapjait, egyedül, magányosan. Egész este ez járt a fejemben, és azóta valahogy nyíltabb lettem, nem szeretnék magányos lenni.
Meg ma is jöttem haza, és már sötét volt, beültem a váróterembe, és ott volt pár hajléktalannak kinéző bácsi. Fiatal lányként természetesen hűvösen viselkedtem, távol ültem tőlük, nem néztem rájuk, de aztán hallotam, ahogy egymással beszélnek, és rájöttem, ők is csak emberek. Olyan rossz, hogy ennyi magányos ember van. :(
Én nagyon jóba vagyok az öregekkel, és bizony én is sajnálom őket, akik megözvegyültek már.
De nekem ettől kevesebb is elég. Az hogy szegények már nem tudnak úgy mozogni, hogy már annyian lenézik őket, hogy mindenki rögtön butának nézik őket...pedig egy életet leélt, valaha ifjú emberek ők is
Kivétel a házsártos, orvosnál is ok nélkül türemkedő vénasszonyokat nem tudom sajnálni...ezek az életúnt vén szipolyák kicsinálnak.
De,és ezt utálom magamban,mert az empátiám miatt mindig megszívom.
Régen a családi kategóriát olvasgattam,és sosem bírtam ki,hogy az öngyilkosságon gondolkozókkal ne kezdjek beszélgetni,de emiatt meg én kezdtem megrokkani.
Igen, bár én inkább, akik hozzám közel állnak/tak.
Meg szerintem nem sajnálni kell őket, ha teheted meghallgatni, v pl. segíteni az átkelésben. Persze rossz volt, mivel akkoriban haltak meg nagyszüleim, de legalább segítettem, ahogy tudtam.
Szia!
Ne sajnáld őket,inkább,ha engedik és akarják keresd fel őket és beszélgess velük!Én nagyon szeretek ,látszólag magányos mberekkel beszélgetni,mert elképesztően sokat lehet tőlük tanulni.Egyre inkább azt látom,hogy sokkal gazdagabb a belső világuk,mint az intenzív társasági életet élő embereknek.
Soknak már odaát vannak a szeretteik, megvannak egyedül.
Régen persze volt a nagycsalád, amikor együtt éltek az öregek a fiatalokkal, unokákkal, az más volt, talán azt valóban lehetne sajnálni.
Némi együttérzés persze mindenkinek jól esik, rendes dolog, aki így vélekedik, ahogy a kérdező.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!