Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ti nem szoktátok sajnálni a...

Ti nem szoktátok sajnálni a magányos idős bácsikat/néniket?

Figyelt kérdés

Én egy fiatal lány vagyok. Nemrégiben jöttem haza, már sötét volt, így tisztán beláttam az egyik járda melletti házba. Egy idős bácsi magányosan nézte a tévében, ahogy éppen a polgármester papol valami hülyeségről. Hát én majdnem sírva fakadtam, szegény bácsinak így kell töltenie a a mindennapjait, egyedül, magányosan. Egész este ez járt a fejemben, és azóta valahogy nyíltabb lettem, nem szeretnék magányos lenni.

Meg ma is jöttem haza, és már sötét volt, beültem a váróterembe, és ott volt pár hajléktalannak kinéző bácsi. Fiatal lányként természetesen hűvösen viselkedtem, távol ültem tőlük, nem néztem rájuk, de aztán hallotam, ahogy egymással beszélnek, és rájöttem, ők is csak emberek. Olyan rossz, hogy ennyi magányos ember van. :(

2013. febr. 3. 19:57
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
De, néha meghívom a papuskákat egy kupica pálinkára, jófejek tudnak lenni az öregek :)
2013. febr. 3. 19:58
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem lehet, hogy a felesége WC-n volt?
2013. febr. 3. 19:59
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Én nagyon jóba vagyok az öregekkel, és bizony én is sajnálom őket, akik megözvegyültek már.

De nekem ettől kevesebb is elég. Az hogy szegények már nem tudnak úgy mozogni, hogy már annyian lenézik őket, hogy mindenki rögtön butának nézik őket...pedig egy életet leélt, valaha ifjú emberek ők is

Kivétel a házsártos, orvosnál is ok nélkül türemkedő vénasszonyokat nem tudom sajnálni...ezek az életúnt vén szipolyák kicsinálnak.

2013. febr. 3. 20:00
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

De,és ezt utálom magamban,mert az empátiám miatt mindig megszívom.

Régen a családi kategóriát olvasgattam,és sosem bírtam ki,hogy az öngyilkosságon gondolkozókkal ne kezdjek beszélgetni,de emiatt meg én kezdtem megrokkani.

2013. febr. 3. 20:01
 5/10 anonim ***** válasza:

Igen, bár én inkább, akik hozzám közel állnak/tak.

Meg szerintem nem sajnálni kell őket, ha teheted meghallgatni, v pl. segíteni az átkelésben. Persze rossz volt, mivel akkoriban haltak meg nagyszüleim, de legalább segítettem, ahogy tudtam.

2013. febr. 3. 20:20
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Tudom, kegyetlennek fog hangzani, de egy ideje már nem. Sokszor elkezdtem magányos öregekkel beszélgetni gyanútlanul teljesen normálisan, aztán másnap visszahallottam, hogy micsoda kis ringyó meg ingyenélő vagyok, meg feljelent, hogy lakásban kutyáim vannak. Azóta inkább megtartom az egy lépés távolságot, de azért segíteni segítek az öregeknek a szatyraikat vinni, vagy átadom a helyem a buszon, de dumálni nemigen szoktam velük.
2013. febr. 3. 20:23
 7/10 anonim ***** válasza:
55%
Én nem sajnálom őket egyáltalán. Én 29 éves lány vagyok,és sokkal többet vagyok egyedül, mint a szegény szerencsétlen öregek. De tök jól elvagyok és nem igénylek társaságot, pláne nem idióta farokarcokét.
2013. febr. 3. 20:26
 8/10 Pietrosol ***** válasza:

Szia!

Ne sajnáld őket,inkább,ha engedik és akarják keresd fel őket és beszélgess velük!Én nagyon szeretek ,látszólag magányos mberekkel beszélgetni,mert elképesztően sokat lehet tőlük tanulni.Egyre inkább azt látom,hogy sokkal gazdagabb a belső világuk,mint az intenzív társasági életet élő embereknek.

2013. febr. 3. 20:53
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Soknak már odaát vannak a szeretteik, megvannak egyedül.

Régen persze volt a nagycsalád, amikor együtt éltek az öregek a fiatalokkal, unokákkal, az más volt, talán azt valóban lehetne sajnálni.

Némi együttérzés persze mindenkinek jól esik, rendes dolog, aki így vélekedik, ahogy a kérdező.

2013. febr. 4. 00:18
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
De, úgyhogy amennyire tudok, segítek rajtuk. Ha egy ideges idős ember szóba elegyedik velem a buszon, meghallgatom. Gyakran meglátogatom a környezetünkben élő magányos időseket (nem rokonokat), és beszélgetek velük. Vinni is szoktam nekik valami apróságot, bár inkább társaságra van szükségük, nem tárgyakra, illetve segítek a ház körül, takarítás, kertészkedés, ilyesmi. (Nem ez a munkám, inkább amolyan "hobbi".)
2013. febr. 4. 15:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!